Mål: Kone Mory 55′ 77′, Jim Bergstedt 84′
Assist: Ahmed Gouda, Oguz Demir, Lukas Wallmander

Det var en förväntansfull skara som droppade in till Realgården vid 17-tiden. Uppvisningsmatchen mot Old Boys dagen innan hade skapat en go känsla och det märktes att alla var sugna på match. Nyförvärvet Kone blev tilldelad tröja nr 22 i Andres frånvaro. Förutom Andres var det några till galacticos som vilade denna match, Jens, Mange och Robin för att nämna några. Trots detta kom vi alltså till match med en 16 man stark trupp, något som bådar väldigt gott inför säsongen.

Vi ställde upp med följande startelva:

Bänken utgjordes av Oggan, Jim, Astrit, Niklas och Kone.

Matchen startade något trevande, båda lagen kände på varann och regnet gjorde gräsmattan svårspelad. En del felpass från bägge lag och det var inget av lagen som tog tag i taktpinnen till att börja med. Allt eftersom matchen fortskred tog dock AIF över mer och mer och skapade en del halvchanser.

Det är också AIF som gör första målet genom ett fint väggspel där AIF:s nummer 16 blir fri framför Junior och gör inga misstag. Detta sker strax innan halvtid och Real lyckas inte skapa mycket mer efter detta. Skott från Milad och Jocke letar sig via AIF:s målis till hörna, men närmre än så kommer inte Real någon kvittering i den första halvleken.

I andra startar Maskinen med en lite högre växel, inbytta Niklas och Kone kommer in med en otrolig energi vilket verkar sprida sig till resten av laget. Det dröjer inte länge innan Ahmed hittar fram till Kone som tar sig runt sin försvarare och vackert kan placera in kvitteringen i bortre hörnet. Stort jubel på Real-bänken.

Efter kvitteringen tar Real över allt mer och det är långa stunder spel mot ett mål. Med lite bättre skärpa hade vi kunnat döda matchen flera gånger. Vi har även en boll i mål efter vacker framspelning av Kone till Lukas som chippnickar in den, men tyvärr avblåst för offside.

I 65:e minuten ber Farsan om att bli utbytt då han ska iväg och hämta barnen. Även den andra Johan ber om att få byta i samma veva, men detta berodde främst på trötthet. In kommer Astrit, Oggan och Jim, och även dessa byten ska visa sig viktiga för Maskinen.

Det dröjer ända till den 77:e matchminuten innan inbytte Oggan hittar fram till Kone som läckert tar sig förbi två försvarare och kallt chippar in bollen till 2-1. Här känns det som att vi ska kunna hålla detta, men bara fem minuter senare lyckas AIF kontra och kvitterar. Inte riktigt rättvist, men fotboll är ju som bekant inte alltid rättvist.

Minuten senare startar Real ett anfall på högerkanten där Milad hittar fram till Lukas som slår ett hårt inlägg mot bortre stolpen och vem finns där om inte Jim! 3-2 och återigen tror de flesta att matchen ska vara avgjord, men återigen visar AIF att de inte tänkt ge sig och efter lite slarv från Realförsvaret lyckas man pilla in 3-3 innan domaren blåser av matchen. Trist att vi inte kan stänga matchen tidigare, men samtidigt var det svårt att spela idag och med lite flyt hade AIF kunnat göra fler mål i första så det jämnar väl ut sig.

Obesegrade än så länge under hösten, förhoppningsvis kan det hålla i sig ett tag. Nästa söndag är det dags för årets publikmatch och det är Lekstorp som står för motståndet i år. Bravida Arena är det som gäller och vi hoppas såklart att så många som möjligt ska komma dit och stötta Real fram till seger.