Mål: Magnus Wästlund 48´, Jacob Casimiro 61´

Det var en solig dag på Heden och ett något decimerat Real som kom till match. På fredagskvällen var det bara tio man Coach hade till förfogande. Men efter att ha grävt riktigt djupt i adressboken lyckas man trolla fram fyra gubbar till, där Vedran Tepsic är den mest anmärkningsvärda. Dubos bror som varit med och tränat extremt sporadiskt de senaste två åren.

Vi ställer upp med följande startelva:

startingeleven-11
Bänk: Hollstig, Hansson, Tepsic

Majoriteten av spelarna i Gambianska var duktiga och schyssta. Tyvärr hade dom ett par gubbar som spelade mer med armbågarna än fötterna, vilket resulterade i att Johan Larsson fick bli hämtad med ambulans redan efter 30 minuter med hjärnskakning och möjlig käke ur led. Tråkigt och faktiskt ganska sjukt att ingen spelare fick se det röda kortet under matchens gång. Men så har vi ju också haft samma domare alla tre seriematcherna hittills, och han är ju ärligt talat ganska kass.

Men men, åter till matchen. Vi fick möblera om lite efter att Johan fått utgå. Matthias Hansson hoppade in som mittback och Vedran Tepsic gick in i anfallet. Vi fortsatte mala på och det kändes som vi hade matchen under kontroll. 0-0 stod sig dock halvleken ut. Till andra halvleken började båda lagen höja tempot stegvis, och här fick vi utdelning ganska omgående. En hörna från Timmie går via några benskydd fram till Mangemos som trycker in bollen i mål. 1-0 känns väldigt välförtjänt och när vi gör 2-0 genom Jacob Cusimurro vackert framspelad av Joel så känns det som att vi går mot säsongens första trepoängare.

Dock gör vi lite individuella misstag och ett av dom utnyttjar Gambianska som reducerar med 20 minuter kvar. Känns typiskt att vi släpper in mål genom våra egna misstag och inte genom att motståndarna är skickligare.

Vi lyckas ändå hålla ifrån ända fram till 89:e minuten när Gambianska armbågsmästaren armbågar sig fram och enkelt får sätta dit 2-2 bakom Junior. Junior som för övrigt storspelat en stund innan och räddat två riktigt sjuka lägen, varav ett med ansiktet(?)

Tråkigt såklart att tappa en 2-0 ledning, men samtidigt får vi vara glada åt säsongens första poäng. Och det fanns mycket positivt att ta med sig från matchen.