Real Maskin – Arbetarnas IF 1-2

Då var det dags för första matchen efter uppehållet. Det var Arbetarnas IF som kom på besök till Bergsjövallen denna varma torsdagkväll. Maskinen ställer upp med följande lag:

Debuterande David startar alltså på mittfältet brevid Seb och bakom dom Klaus i Casemiro-rollen. Två till debutanter var med på bänken, Anders och Wiklund. Vi saknar ett gäng startspelare men får ändå ihop ett vasst lag med hela fyra avbytare! (Fem om Farsans yngsta hade kunnat somna i barnvagnen någon gång). Det är inte fy skam.

Så till själva matchen. Det blev en lite märklig match. Två lag som började lite trevande, men där gästande AIF tar tag i taktpinnen en liten bit in i första halvlek. Mycket av spelet sker genom kaptenen Joel Otterloo Kuronen på innermittfältet. Men man skapar inga jättelägen direkt, utan det är istället Maskinen som får ett par vassa lägen där man nog borde kunnat peta in åtminstone en boll under matchens första kvart.

Men så kommer en långboll mot AIF:s anfallare som springer på Paboy och fäller honom. Solklar frispark till Real. Tycker alla. Utom domaren som istället väljer att blåsa frispark till AIF strax utanför straffområdet. Och pang så seglar bollen in bakom en chanslös Junior. 0-1, men känslan är fortfarande att vi är hetast och efter målet börjar Real trycka på för kvitteringen. Ett par fina lägen till lyckas vi bränna innan Andres slår in en hörna och domaren blåser straff. Såg lite märkligt ut, men kanske kompensation för den billiga frisparken tidigare. Kalle stegar fram och slår bollen iskallt mitt i målet mellan benen på målvakten. Kan ha varit den bästa/sämsta straffen i historien. Nåja, 1-1 står sig halvleken ut och det är en positiv stämning i laget.

I andra är det egentligen bara Real för hela slanten, tror bollinnehavet låg på 90-10 eller nåt. Vi spelar också stundtals väldigt bra ända fram till sista tredjedelen där vi inte alls har någon skärpa idag. Närmast är Jagge som har en boll i ribban. Men som så många gånger förr när vi inte lyckas göra mål på våra chanser så kommer en flipperboll i straffområdet på en hörna för AIF och bollen studsar retligt in bakom Wiklund som hoppat in i halvtid. 1-2 och nu försöker vi trycka upp med allt, men det är istället AIF som är farligast sista kvarten men om inte Wiklund är där och räddar så är det Mange eller Seb som är kvar och norpar åt sig bollen. I den 87:e minuten kontrar AIF och Seb blir tvungen att fälla deras gubbe som siste man och åker på en målchansutvisning. Strax efteråt blåser domaren av matchen och det som hela matchen kändes som att vi skulle vinna blev istället en förlust.

Nåja, vi tar med oss spelet från denna matchen och får nöta lite avslut denna veckan inför omstarten i serien på lördag!

Kul att se alla nyförvärven göra riktigt bra ifrån sig! Det känns som att vi har gjort ett bra jobb på värvningsfronten denna sommaren. Kan vi fortsätta snitta 20 man på träningarna så kommer poängen börja trilla in snart.