Real Maskin – Björndammen 2-1

Mål: Marcus Josefsson 2

Det var ett förväntansfullt gäng som samlades på Realgården. Förlusten i våras mot Björndammen satt fortfarande kvar i mångas näthinnor. Skulle Maskinen ha någon chans på revansch nu?

Det verkade inte lovande, med tre(!) återbud samma dag p.g.a. sjukdom. Återigen skulle i få möta Björndammen med endast två gubbar på bänken.

Som förväntat fick Andres ta klivet ner som högerback när Jonte vart avstängd, Janneklass jobbar och Jerry blev sjuk. I övrigt såg backlinjen likadan ut som tidigare matcher. På mittfältet var det en pigg Jimmi Brask som tog plats på högerkanten istället för Joel. Resten av laget lämnades intakt sedan segern mot Lövet/Johanneberg.

Dagens startelva

Matchen börjar lite böljande och båda lagen känner på det litegrann. Björndammen verkar inte vara helt på tårna i inledningen utan låter Real rulla en hel del boll. Det dröjer inte heller längre än 20 minuter innan en passning från Andres letar sig fram till Lulklass, som i sin tur lägger en fin boll på djupet till Marcus och här görs inga misstag. 1-0 säkert placerat vid stolproten. Jubel både på plan och på läktaren.

Matchen fortsätter bölja lite fram och tillbaka, men Real är måna om att bevaka sin ledning och lägger sig lite lägre i försvaret. Det gör att Björndammen får ta över taktpinnen mer och mer. Men Real försvarar sig mästerligt och tillåter inte Björndammen komma till några riktigt farliga lägen. På mitten samlar stadgummorna i firma Dubo/Mange upp dom flesta bollarna och på kanterna hjälper Brask och Casimurro till hemåt på ett strålande sätt.

1-0 står sig till halvtidspaus och det känns som att vi har hyfsad kontroll på matchen trots att det är Björndammen som fört taktpinnen sista halvan av första halvlek. Instruktionerna inför andra halvlek är tydliga, noga i försvaret första kvarten och fortsätta tvinga dom att slå långbollar där vi haft ett visst övertag.

Andra halvlek startar som den första slutar med en hög press från Björndammen. Men Real fortsätter ligga rätt i positionerna, och även fast Björndammen får ett par chanser så känns det aldrig riktigt farligt. Eller jo, en gång är bollen över linjen men en knuff på Junior gör så domarn dömer nedsläpp(?) istället.

Det är inte förens domaren väljer att blåsa straff och Jimmi Brask får syna det röda kortet efter att bollen tagit på armen (som han förvisso hade intill kroppen), som Björndammen kan trycka dit kvitteringen genom Erik Alenvret.

Med 20 minuter kvar trycker Björndammen upp allt dom har för att forcera in det segermål dom behöver för att nå andraplatsen. Här går Johan in på mitten för Mangemos och Danne kommer in på högerkanten istället för Lulklass. Junior får stå för ett par heta räddningar strax efter. Real försvarar sig med näbbar och klor och det är nära att domarns låga nivå ställer till det ett par gånger när Björndammengubbar faller som furor i helt vanliga närkamper med en av planens giganter Kalle Jarnebrink. Men närmare än några frisparkslägen strax utanför straffområdet kommer inte Björndammen, utan istället är det Real som får sista ordet när en boll från Farsan letar sig fram till Mojje som drar två Björndammenbackar och trycker upp bollen i nättaket!

Björndammen hinner knappt göra avspark innan domarn sätter pipan till mun och blåser av matchen, 2-1 till Real och det är den första matchen i årets 6A där ett lag på den nedre halvan slår ett lag från den övre halvan. Lyckan bland spelarna och fansen är total och sällan har en krigarseger känts så skön.

Smolket i bägarn är att domarna i den här serien fortsätter hålla en löjligt låg nivå där hårt men schysst spel bestraffas gång på gång medan fult spel och filmningar belönas. Att två Real-spelare leder varningsligan i år pga en hårdför spelstil medans dödshot och knytnävslag är vardagsmat som aldrig bestraffas vet jag inte beror på om domarna är fega eller helt enkelt bara dåliga.

Med detta sagt, nu blickar vi framåt till de återstående två matcherna och avslutar denna rekordsäsong på ett snyggt sätt. Sjätteplatsen har vi i princip i våra egna händer, så det är bara att fortsätta jobba och kriga för varann!