Real Maskin – RM Old Boys 5-3

Äntligen dags för årets höjdpunkt: Årets Old boys-match med efterföljande grill, öl och fotboll på storbild. Förutsättningarna kunde inte vara bättre, 24 grader, sol och en nykritad gräsmatta. Innan match hyllas Junior som idag gör sin 300:e match i Real-tröjan, stort!

Old Boys lyckades i år få ihop ett riktigt starkt lag med bland andra Mojje och Pascal som anfallspar. Man ställer upp med följande lag:

SS

I ”Young boys” var det fyra gubbar som inte dök upp till match, men som tur var hade vi provspelande David Bilén på plats så vi hade åtminstone en avbytare i en halvlek.

Vi startade med följande lag:

Matchen börjar lite trevande med två lag som känner lite på varandra. Old Boys hänger på bra och skapar även ett par vassa lägen i inledningen. Det är också Old Boys som tar ledningen i den 20:e minuten när John Widell rinner igenom och säkert placerar in 1-0 nere vid bortre stolpen. Strax därefter kvitterar Real efter ett fint inlägg av Andres som Klaus nickar in.

Efter detta kommer ungdomarna fram mer och mer och framför allt Jacob på vänsterkanten skapar några riktigt vassa lägen, men tyvärr finns inte skärpan där riktigt idag. Så efter halvtimman spelad kommer Old Boys upp på högerkanten och slår ett inlägg som Andres ska rensa men får felträff och bollen letar sig retligt förbi Robin i mål. 2-1 till Old Boys. Men återigen dröjer det inte länge innan Real kvitterar när Klaus ordnar en straff som Jonte säkert placerar mitt i mål. Det verkar som 2-2 ska stå sig till paus, men i slutet av första halvleken får Real en hörna som Andres slår in mot Jagge som duckar för bollen och där på bortre stolpen finns Johan som bara har att knäa in bollen i mål. 3-2 till ungdomarna i paus.

I halvtid behöver Kalle gå för han ska på räk-kryssning, så ungdomarna får spela andra halvlek utan avbytare. Provspelande David tar plats på mitten ihop med Johan och Seb och vi går ner på trebackslinje i en klassisk 3-5-2 uppställning.

I andra halvlek tar ungdomarna över mer och mer och det märks att orken inte riktigt räcker till i Old Boys. Det dröjer inte länge innan 4-2 och 5-2 kommer genom Johan(?) och Jagge som till slut sätter dit bollen efter 17 försök. Men dagens snyggaste mål kommer på slutet när Old Boys reducerar genom Nando som bryter in från vänsterkanten och på äkta Quaresma-vis drar in bollen i bortre krysset, absolut världsklass!

Matchen slutar alltså 5-3 och det blev en riktigt lyckad tillställning i år igen. Efteråt blev det grill i klubbstugan där vi även riggat storbildsskärm och kollade när Messi fick åka hem från VM. Stort tack till alla som var med och hoppas vi syns igen nästa år!