Man märker att det är ett helt annat Real nu än förra gången vi mötte Tollered. Då fick lerumiterna styra och ställa från sekund 1, denna gången är det istället Maskinen som direkt tar tag i taktpinnen. Vi startar med följande lag:

Dagens startelva #realmaskin #gbgfotboll #div6a #match #kämpaellerbyt

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

En bänk bestående av Andres, Ahmed, Jonte och Momo.

Vi startar bra och spelar väldigt klokt i försvar och mittfält. Anfallarna ligger helt rätt och det känns som vi har kontroll på matchen. Redan i den andra matchminuten hittar Isaac fram med en krossboll till Farsan som kommer fri mot Tollereds målvakt men tyvärr inte får någon vidare träff och målisen kan rädda den. Även Lukas får ett fint nickläge strax efteråt efter inlägg från Farsan, men tyvärr går den rätt på Tollereds målvakt. Nybildade innermittfältet med de båda nyförvärven Isaac och Josef spelar sig skickligt förbi Tollereds innermittfält gång på gång och skapar en del halvfarliga lägen. Lukas och Tim jobbar på stenhårt i anfallet och ytterbackarna följer med bra upp precis som vi kommit överens om innan match.

Mange åker på ett gult kort i matchens första närkamp och är därmed avstängd nästa vecka. En mycket billig varning som domaren inte kan försvara då han tillåter mycket fulare grejer under hela resten av matchen. Mange har för övrigt en helt sjuk täckning av ett skott från Tollered i första halvlek där han förmodligen räddar ett tidigt ledningsmål med ansiktet(?). Imponerande!

Serieledande Tollered hade i sanningens namn inte mycket att komma med i den första halvleken, de farligheter som skapades var på fasta situationer där vi vet att de är starka. Det var mycket trevligt att se ett bollskickligt Real stundtals spela ut Tollered. Spelar vi såhär resten av säsongen kan det nog mycket väl bli en sjätteplacering för tredje året i rad.

Joel får efter halvtimman spelad en riktig smörpass signerad Johan ”Farsan” Magnusson som han på något sätt får med sig med en klackmottagning och kommer fri mot Tollereds målvakt. Tyvärr lyckas han inte lika bra med skottet, det blir ett riktigt ödleskott (nytt ord i SAO 2017).

Men såklart, plötsligt kommer den, kallduschen som så många gånger förr. En hörna letar sig till bortre där Mellberg nickar in den mot mål och en Tolleredspelare stöter in bollen solklart med händerna. Domaren, som inte hade sin bästa dag idag, missade detta och blåser 1-0 strax innan halvtidsvilan. Tråkigt och ganska missvisande då vi större delar av första har kontrollerat matchen.

Här kan man se första kvarten av matchen:

I halvlek är egentligen enda direktiven att fortsätta som i första. Spela enkelt och hjälpa varandra så har vi detta.

Tyvärr är vi inte riktigt på tårna i början av andra och i den 50:e minuten håller sig måltjuven Mellberg framme på en hörna och kan enkelt nicka in 2-0. Vi viker dock inte ner oss efter detta utan sätter istället in en högre växel där vi försöker sätta tidig press på Tollered så de inte ska kunna starta sina uppspel ostört. Tim och Lukas fortsätter kriga som djur och i försvaret är vi helt omutbara.

Klockan närmar sig timman spelad när Real tvingas till ett dubbelbyte. Ut går Isaac och Niklas och in kommer Andres och Ahmed. Det dröjer sedan inte många minuter innan Farsan hittar ut till Andres på högerkanten som slår ett flackt inlägg till Lukas som petar vidare till nyss inbytte Ahmed som tåar in 2-1! Matchen lever igen och man ser att Tollered börjar bli nervösa. Vi pressar på med allt vi har nu och spelar sista tio med fyrmannaanfall(?) Tyvärr kommer vi aldrig riktigt nära igen då Tollered spelar ett mycket kompakt försvarsspel. Matchen slutar 2-1 och Tolleredsspelarnas jubel tyder på att de mycket riktigt hade hjärtat i halsgropen på slutet.

En hedersam förlust av Maskinen som med lite flyt hade kunnat få med sig både en och tre poäng från Bergsjövallen idag. Mycket positivt finns i alla fall att hämta. Ett av seriens målfarligaste lag lyckas inte göra ett enda spelmål på oss. Vi spelar stundtals ut serieledarna hemma på Bergsjövallens underbara gräsmatta. Hela laget spelar för varandra, vi kämpar och krigar hela matchen och ingen ger sig trots snopna baklängesmål. Tollereds tränare kom efter matchen och gav beröm för hur otroligt bra vi spelade.

Nästa vecka åker vi upp till Lexby och Partille borta. Ett lag vi genom åren haft oerhört svårt mot så där gäller det verkligen att vi spelar som idag för att få med oss tre poäng hem till Kortedala. Vi ses då!