Real Maskin BK – Croatia Göteborg 0-2

Dags för sport på Bergsjövallen på nytt.

Real Gubbvad tar emot stora stygga Croatia som trots sina fina kvaliteter i slutanändan alltid chokar när det väl gäller och misslyckas med avancemang uppåt i seriesystemet. Kan det vara så att man gillar att ha show i Div6 men är mindre sugna på att behöva svettas i Div5 och därför växlar ner från Dragrace i Monte Carlo till EPA-cruise i Ludvika med ett par omgångar kvar? Konspirationsteorier.

Mysigt för-häng i klubbstugan med rundpingis. Eftersom Kenny och Jacob ännu inte är på plats så skiter vi skolgårdspennalismen med smash mot naken rygg denna gång. Kul med Wibba på plats ❤.

Matchen då? Lagen är väldigt jämbördiga om man bortser från att det handlar om att spela fotboll. Om man ska börja peta i det finstilta och räkna in detta är Croatia bättre. Första halvlek är dock skaplig och hyfsat jämn.Real ligger rätt i försvaret och får fina tillfällen att skapa hål i men de avgörande passen är för korta, långa, tidiga och sena. Trots detta stångar Backlund till slut ett kanonmål som för tankarna till pistol-Kneten mot Rumänerna 94. Domaren suger länge och girigt på flöjten innan han singlar slant i hjärnan och blåser av för offside.

I matchminut 35 gör Real en smart byte. Ut med Jonas och in SEB. Nu blir det åka av. I matchminut 36 gör Real ett ännu smartare byte. Ut med SEB och in med Jonas. RIP Sebs baksida.

Lukas och Jacob är tränare för dagen och bjuder på sex appeal i sina civila kläder och ett gediget havtidssnack tillsammans med Jonas som skäller lite med hänvisningen till avsaknad av den kollektiva vinnarskallen. DAGS ATT GÅ UT I KRIG OCH DÖ FÖR TRE POÄNG. 46′. 0-1 till Croatia. Nu blir det Hawaii-fotboll och desperat jakt. Vi kämpar och sliter Men Croatia håller boll fint och skapar ett stort antal lägen. Wikklund är bäst och räddar friläge på friläge. Till slut blir 2-0 på en fast situtation och Real dör som en harpunerad kaskelott. Bra första halvlek, bra Wiklund, bra Backlund. Vi tar nya tag!

Wikis hade en fin dag

Backis hade en fin dag

Domare Zvonko hade också en bra dag, trots att han dömde bort Backlunds mål (kanske var det kepsen som skymde synen?)