Angered SK – Real Maskin 3-3

Hade någon sagt till mig i måndags att vi skulle klara en poäng mot Angered SK så hade jag tagit det alla dagar i veckan… Nu känns det såklart lite bittert med facit i hand, att tappa 3-1 till 3-3 i matchens slutskede är aldrig kul. Men när man såg lagens reaktioner efter matchen så inser man hur viktig denna poängen var. Angeredspelarna låg på planen, besvikna nästan som i chock. I Real-lägret var det jubel och feststämning. Vi håller Angered på säkert avstånd bakom oss, och jobbar oss samtidigt närmre Croatia på förstaplatsen.

I måndags stod vi med sju spelare tillgängliga till matchen och funderade på om vi skulle lämna WO. Fyra dagar senare hade vi lyckats skrapa ihop en slagkraftig 16-mannatrupp där egentligen den enda svagheten var att vi bara hade fyra försvarare. Hoppet hade kommit tillbaka!

Vi tar oss till Lövgärdet denna varma fredagkväll och det ser på förhand ut att kunna bli en ganska jämn match. Vi ställer upp med följande lag:

En stabil bänk bestående av Dubo, Pascal, Jocke, Danis och Jonas gör att vi känner oss trygga i att vi kan köra slut på gubbarna och sen byta vid behov.

Matchen startar och i ärlighetens namn skapar vi inte särskillt mycket. Angered är heta och spelar riktigt bra medan vi får lägga allt fokus på att försvara oss.

Det hade inte varit orättvist om Angered lett med 3-0 efter 10 minuter, men vi blandar tur och skicklighet och lyckas hålla bollen utanför målramen. Närmast är Seb som rensnickar bollen i egen ribba vid ett tillfälle.

Istället äter vi oss in i matchen och börjar hitta upp med lite kontringar. Vi har ett par farliga lägen framför allt på fasta situationer där vi med lite skärpa hade kunnat ta ledningen innan det kommer en chansboll till vänster utanför straffområdet som Jagge på något mystiskt vänster lyckas hålla kvar på planen genom en konstspark och inne i villervallan i straffområdet håller sig Kasper framme och kan peta in 1-0.

Resterande del av halvleken är det tryck mot ett mål ifrån ASKs sida med både rensningar på mållinjen av Real och ribbträffar av ASK. Tillslut orkar inte maskinen stå emot och det ringer i första halvlekens slut och det är på en av Angereds 15 hörnor som bollen letar sig in i bortre nätmaskorna. Halvtid 1-1 och Real får vara nöjda.

Vi pratar i paus om att vi måste försöka bli ännu mer kompakta i försvarsspelet och behålla lugnet med boll även om Angered pressar hårt.

Vi går in i andra halvleken med en optimism och tron på att vi kan spela lite mer boll och våga hålla i den och använda de ytor ASK bjuder på bakåt när dom stormar framåt med alla deras gubbar och visst är det ASK som fortsätter trycka på och jaga över hela planen men alla killar på planen idag gör ett riktigt fint jobb och visar stort tålamod. Real får frispark på mittplan, Seb slår den långt och djupt och ASKs målvakt står bara och tittar på bollen när den studsar över honom och i ribban för att sen gå ut i röran och PH-Tim är sist på bollen och 1-2 till maskinen!

Bara minuten senare får Real en hörna som slås in och vi lyckas återigen skapa kalabalik och vem är lugnast i en sån situation? Vår egen general Wibba såklart som bara trycker in 1-3 i nättaket ifrån nära håll.

Nu blåser det positiva vindar i maskinen och om inte alla slet som djur innan så är det ett otroligt uppoffrande spel ifrån samtliga på planen. ASK fortsätter sin stormtaktik om än lite mer ego-spel nu när alla vi göra mål och det snabbt. ASKs 26:e hörna nickas i ribban och går rätt ut till en fri ASK spelare som bara har att raka in bollen i kassen. 2-3 med kvarten kvar.

Real börjar tröttna mer och mer, bollen skickas längre och längre bort, ASK anfaller med fler och fler spelare. Skapar en handfull hörnor till, minst. Och på matchens sista hörna så lyckas Real rensa undan bollen dock inte längre än utanför straffområdet och ASK lyfter in den igen till tre (!! Förmodligen offside-stående, men det finns ingen VAR) gubbar och en av dessa herrar trycker ner nicken i bortre hörnet och 3-3. Strax efter detta blåser domaren av.

Aldrig kul att tappa en ledning såklart, men med tanke på matchbilden samt förutsättningarna inför match så är vi mäkta nöjda med en poäng. Coach Klaus säger det bra när han efter matchen säger att han aldrig varit så stolt över laget som idag. Alla krigar verkligen på och ger allt, vi följer matchplanen till punkt och pricka och vi lyckas komma från Lövgärdet med en pinne och hjärtat i halsgropen.

Ett rättvisare resultat kanske hade varit 10-1 med tanke på chanserna, men fotbollen är inte rättvis och med tanke på vilken enorm krigarinsats vi gör så tycker jag absolut vi gör oss förtjänta av en poäng!

Vårt nykomponerade mittbackspar Wibba och Seb gör en heroisk match tillsammans med inlånade Timmie och Freddan. Även Marcus i sin blott andra match i Realtröjan går in och fullständigt dominerar på mitten. En fröjd att se att vi kan få ihop ett såhär vasst lag trots att vi saknar 14-15 man.

Nu har vi fyra tuffa matcher kvar att spela och vi har allt i våra egna händer. Fortsätter vi jobba lika bra resterande matcher så får vi fira med uppflyttningsfest i höst. Men först måste vi göra det hårda jobbet.

Hala Maskin!

Vid pennan // En stolt Goalie och en ännu stoltare assisterande coach

Bilderna är lånade från Angereds insta.