Äntligen seriepremiär

Efter drygt åtta månaders väntan är det äntligen dags att spela seriematch igen! Division 6A sparkas igång imorgon och det är inga mindre än Real Maskin som tar emot Vatra KIF hemma på Bergsjövallen.

För den som minns blir det alltså nästan en repris av seriepremiären 2019, fast med skillnaden att det var Vatra som spelade hemma den gången.

Vatra är ett av Göteborgsfotbollens alla nystartade lag och föreningen bildades alltså 2019. Man hamnade till slut trea i div 7 sin första säsong och fick gå upp i div 6. Där fick man det tufft förra säsongen och slutade en poäng över Gamlestaden och Syrianska som delade på sistaplatsen.

Det har varit ganska jämna matcher de tre vi mött Vatra hittills. 2019 vann vi borta medan Vatra stod för en otrolig upphämtning i returen och vann med 4-3 efter att vi tappat en 3-1 ledning med halvtimman kvar.

Förra säsongen stod Vatra för en heroisk insats när man lyckades knipa en pinne på Bergsjövallen efter att ha parkerat bussen mot ett forcerande Real. En match man annars kanske minns bäst för Kalles Utseendemässiga uppgradering.

På tre matcher har båda lagen alltså varsin seger och en oavgjord match. Vi vet att mycket av Vatras spelidé går ut på att slå långt på deras kvicke anfallare Flamur Tahiri. Lyckas vi hålla honom borta från spelet så blir det tufft för Vatra. Tahiri stod för 24 mål på 11 matcher 2019, och 8 mål på 6 matcher 2020.

Vatra har spelat två matcher hittills i år, seger mot div 5-laget Tynnered med 3-2 hemma på lövgärdesplan, och en förlust borta mot Surte på naturgräs med 5-2.

Real har å sin sida spelat fyra matcher där man förlorat med 3-2 mot förra årets seriesegrare Bergsjö IF, spelat oavgjort mot div 4-laget Semberija. Sedan har man slagit div 6-lagen Gamlestaden och Hjuviks AIK.

Jim och Tobbe ådrog sig känningar i senaste matchen men vi hoppas att de ska vara redo för spel imorgon.

Matchen spelas hemma på Bergsjövallen gräs imorgon onsdag kl 19:00.

Vi ses där!