Årsmöte och årsfest

I lördags utspelade sig den 32:a Realgalan men innan dess hade vi traditionsenligt årsmöte. I år var det 20 närvarande på mötet och det fanns ju en hel del att gå igenom från året som gått.

Vi är långt ifrån nöjda med den gångna säsongen, oavsett hur serien kommer sluta. Självklart hoppas vi kunna klara oss kvar i sexan, men vi räknar med att ta nya tag i sjuan nästa säsong och förhoppningsvis kunna få en liten nystart.

Ekonomin är väl det enda positiva i år (nästan) och iom detta beviljades styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året. Sedan valdes samma styrelse till kommande säsong.

När det kom till försäsong och träningsdagar fanns lite olika bud, men till slut enades vi om att någon förändring behöver ske. Därför kommer vi denna vinter träna inomhus en dag i veckan ända fram till mars (preliminärt). From mars är det tänkt att vi ska ha två tillfällen i veckan resten av säsongen (två träningar, eller en träning och en match). Detta pga flera orsaker, men främst känner vi att folk har svårt att hinna med två träningar + match och då hellre att vi fokuserar på att få en bra träning än två halvdana.

Vi kommer som vanligt ha spelarmöte den 7 januari där vi kommer gå igenom alla detaljer kring kommande säsong.

Till 2019 har vi tänkt gå tillbaka till vår tidigare tradition att åka på träningsläger innan säsongen drar igång. Sista helgen i mars blir det, och tack vare att vi jobbat bra med marknaden och VM-tips i år så kommer det hamna på en mycket blygsam summa för varje spelare.

Pay n play gäller, som alltid. Hela medlemsavgiften ska vara betald innan man får vara med och spela match.

Medlemsavgifterna ligger kvar på samma nivå som tidigare år, med undantaget att de som jobbat på marknaden får 200 kr avdrag/arbetstillfälle.

När det kom till underlag så blev det omröstning angående ifall vi ska spela på naturgräs eller konstgräs. Naturgräs vann med 10-8, så vi kommer även 2019 spela på naturgräs.

Till tränare valdes Coach och Nando, som har till spelarmötet på sig att fundera över om de vill fortsätta träna oss.

Efter detta avslutades mötet och förberedelserna inför Realgalan tog vid.

Realgalan 2018

Som vanligt var det flera priser som skulle delas ut, här kommer alla pristagarna:

Vinnare Realgalan med nyvunna google-glasses och surfplatta

Årets hejarklack

Familjen Kitterfeldt/Magnusson
Klanen Bergstedt
Marcus Josefsson

Årets träningsflit

David Bilén
Jacob Casimiro
Andres Monar

Årets vinnare Realkampen

Jerry Bergstedt

Årets poängkung

Fredrik Vanhanen

Årets back

Niklas Backlund

Årets mittfältare

Joel Elfving

Årets anfallare

Fredrik Vanhanen

Årets spelare

Niklas Backlund

Årets prestation

Coach och Nando

Årets mål

Nando i Old Boys-matchen