Bergsjö IF – Real Maskin 1-2

Mål: Ahmed Gouda 81′ (Jonathan Karlsson), Lukas Wallmander 82′ (Jacob Casimiro)

DERBI DELLA BERGSJÖVALLEN

Dagen började tungt när Freddan fick kasta in handduken pga sjukdom. Detta betyder att inte mindre än sju spelare från startelvan förra veckan saknades till kvällens match. Hela backlinjen från förra veckan bland annat. Men vad gör väl det när vi har en så bred trupp att förfoga över? Debuterande Anders tog plats i mittlåset brevid Johan Larsson som varit borta i två veckor. Två spelare som alltså aldrig tidigare spelat ihop. Men som de löste det, nästan som att se Nesta och Maldini ihop i början av seklet. Tillsammans med Jerry och Andres på varsin kant lät dagens backlinje inte Bergsjön komma till knappt en enda riktig farlighet under hela matchen. Vi startade med följande lag:

Isaac hade lämnat en brasklapp att han troligen bara skulle orka en halvlek då han kände sig lite krasslig. Men det visste vi ju alla att han skulle köra hela matchen till slut…

Matchen som blivit flyttad till Bergsjövallens konstgräs startade i ett högt tempo. Till en början är det faktiskt Real som äger mest boll, men allt eftersom tar Bergsjö IF över mer och mer. Men Maskinen ligger hela tiden rätt i positionerna och låter Bergsjön rulla boll på egen planhalva.

I mitten av den första halvleken är det en BIF-spelare som får något sorts psykbryt och tar stryptag på Lukas som fallit i en duell. Domaren missar detta men Jerry är framme direkt och det var nog många som trodde på en go pushkick i huvudet på Bergsjöspelaren, men flera spelare går emellan och det slutar med att Jerry blir varnad.

Lukas fortsätter ta mycket stryk, men han borstar av sig det och spelar vidare. Något som gör att Bergjöspelarna hamnar lite ur balans. Man märker att irritationen växer ju längre matchen går och Bergsjön börjar slarva lite med bollen. Real är nära på att snappa upp bollen på offensiv planhalva ett par gånger när Kone och Lukas pressar högt. Men 0-0 står sig halvleken ut och det känns helt klart som vi kan ta poäng idag.

Andra halvlek börjar ungefär som första där Real tar tag i taktpinnen och spelar stundtals riktigt fin fotboll. Men med halvtimman kvar tappar vi markeringen lite och efter några oturliga studsar rullar bollen fram till Bergsjöns ”TJ” inne i straffområdet. Här görs inga misstag och 1-0 är ett faktum. Ett förlösande jubel på Bergsjöbänken och man börjar höra att nu kommer det lossna och trilla in 3-4 bollar till snart. Men Real täpper till och krigar på lika bra som innan.

Vi tvingas till lite byten nu och in kommer Ahmed, Niklas och Jonte istället för Momo, Jerry och Anders. I den 70:e bryter sig ”TJ” fri och Jonte tvingas dra ner honom i straffområdet. Domaren sätter pipan i munnen och här är det nog många som tror att det är ridå. Men Robin psykar ”TJ” som skjuter bollen stenhårt i stolpen, och detta blir en ordentlig tändvätska för Real som börjar ta sig upp högre och högre i banan. Maskinen tar nu över matchbilden och kommer till flera halvfarliga lägen.

Med tio minuter kvar får vi en frispark högt upp till höger. Jonte tar hand om den och den och den är perfekt slagen och vem finns på bortre stolpen för att peta in den om inte nyss inbytte Ahmed! 1-1 och vi får ännu mera bränsle. Bergsjöspelarna börjar nu tappa humöret och de gör fler och fler misstag i försvaret. Kone som inte ens är trött jagar och tvingar BIF att slå ut bollen till inkast. Vi snappar upp ett inkast och det är Jagge som bryter sig loss på högerkanten och hittar fram med ett perfekt inlägg till Lukas som nickar bollen stenhårt i nät, 1-2 en dryg minut efter kvitteringen!

Nu börjar Bergsjön trycka på mer och mer men vi håller emot bra och när domaren sätter pipan i munnen så har Maskinen vunnit slaget om Bergsjövallen! Stort! Bergsjö IF som för ett par år sen spelade i div 4 hade nog inte trott att man 2017 skulle åka på förlust mot Real Maskin. Men sådan är fotbollen och nu fortsätter vi blicka uppåt. I och med segern gick Maskinen om Pushers och Croatia.

Underbar krigaseger av hela laget. Detta får vi för att vi jobbar stenhårt varenda vecka, nu fortsätter vi såhär och avslutar säsongen med flaggan i topp! Hala Maskin!