Bergsjö IF – Real Maskin 4-0

Vi kommer till match denna fredagkväll med endast fyra utomhusträningar i benen mot ett Bergsjö IF som redan spelat fyra matcher. Vi visste att det skulle bli en tuff match och mycket riktigt var det BIF som tog kommandot direkt.

Vi var länge osäkra om vi ens skulle få ihop ett lag men efter samtal med Bergsjö IF fick vi låna in tre gubbar vilket gjorde att vi kunde komma till match. Många nya, provspelare och debutanter alltså. Riktigt kul!

Vi startade med följande lag:

Junior
Chrille (debut) Kongo Niklas Andres Jimmy (lån)
Erik (debut) Jonas (debut)
Seb
Dennis (debut) Tim

Bänk:
David
Jocke
Pontus (lån)
Danis (lån)

Oguz vid sidlinjen och coachade som han aldrig gjort annat.

Vi lyckades alltså skrapa ihop fyra avbytare med hjälp av BIF. David och Jocke har inte gjort en enda utomhusträning än men kom in och gjorde det med bravur!

Detta gjorde att vi kunde rulla runt lite i positionerna och att gubbarna kunde springa slut sig och sen byta.

Vi startade i ett ganska lågt utgångsläge. Vi hade laborerat lite med uppställningen och vår 3-5-2 blev i praktiken en 5-3-2 i första halvlek. Vi lät Bergsjön äga mycket boll och satsade på kontringar på våra snabba forwards där uppe.

Men redan efter sju minuter tappar vi lite fokus och låter Bergsjö IF stå och sikta in sig och placera in bollen i Juniors vänstra hörn. 1-0 men vi ger oss inte och vi krigar oss tillbaka in i matchen. Bergsjön äger mycket boll men kommer egentligen inte till några jättefarliga lägen. Istället är det vi som är närmast en kvittering efter fint spel mellan Jonas och Seb men skottet går över.

Vi håller emot fint trots många tunga ben nästan hela första. Sen slappnar vi av lite strax innan paus och det utnyttjar Bergsjön som får göra två ganska lätta mål innan halvtid.

3-0 i halvtid och vi bestämmer oss för att göra lite småändringar. Bland annat vill vi stå högre med våra wingbacks och gå upp till en mer 3-5-2. Sagt och gjort och vi startar andra halvlek riktigt bra. Vi äger mer boll och Jonas och Erik på mitten jobbar och sliter över hela banan. Tim tar ett stort ansvar där uppe och vinner otroligt mycket bollar men blir allt för ofta alldeles för ensam där uppe då vi inte riktigt orkar lyfta upp laget.

Vi får en fin chans där Tim hittar in till en sopren Erik på bortre stolpen men nicken går rakt på målvakten.

I andra halvlek spelar vi betydligt bättre och det märks inte alls lika tydligt att det ena laget knappt har tränat ute medan det andra redan spelat fyra matcher.

I slutet av matchen får Bergsjön en frispark strax utanför vårt straffområde som letar sig upp i Juniors första kryss. 4-0 och ridå. Vi orkar aldrig riktigt komma igen och när domarn blåser av är det många trötta ansikten på killarna.

Överlag gör vi en riktigt bra första match. Vi tappar inte fokus mer än vid några enstaka tillfällen och vi jobbar och sliter hela matchen.

David och Jocke kommer in och gör det riktigt bra trots att dom inte gjort en enda utomhusträning än.

Våra tre inlånade spelare Jimmy, Pontus och Danis gör kanonmatcher med tanke på att dom aldrig spelat med oss tidigare och inte känner någon i laget direkt.

Dennis, Erik, Jonas och Chrille som alla gör debut jobbar och sliter hela matchen och visar att dom vill vara med och slåss om startplatserna i år.

Tim var magisk uppe i anfallet. Och Kongo! Vilken jävla gigant i mittförsvaret!

De rutinerade rävarna Niklas, Andres, Seb och Junior gör som vanligt en bra match och gör jobbet hela vägen.

Vi gör mycket byten och många får spela på lite ovana positioner men alla tar sitt ansvar och gör jobbet hela vägen.

Det är ett Real med flaggan i topp som förlorar årets första träningsmatch. Vi siktar på revansch redan på onsdag, då har vi förhoppningsvis fått tillbaka några av dom 13 gubbarna vi saknade till dagens match.