Bergsjö IF – Real Maskin 4-1

Dags för derby mot serieledande Bergsjö IF. På Realgården bjöds det på körv innan match och snacket handlade mycket om huruvida Tim skulle ställa upp i PH igen nästa år, eller om det kanske blir Farmen?

Vi startar med följande lag:

Matchen blåses igång och Bergsjö IF sätter en otrolig tokpress direkt. Vi blir lite tagna på sängen men lyckas ändå stå upp bra. Men så får Bergsjön en hörna i den tredje matchminuten. Hörnan rensas undan men utanför straffområdet står en tämligen fri Bergsjöspelare och skjuter bollen så den tar på en Realspelare och går i en båge över Wiklund och in i mål. 1-0 från ingenstans egentligen och tung uppförsbacke för Maskinen.

Efter målet rycker vi upp oss och börjar spela riktigt fin fotboll. Det är en bra match med lite halvchanser åt båda håll, Wiklund sätts på prov ett par gånger när Bergsjön sticker upp men står för ett par riktigt kvalificerade räddningar. Efter 25 minuter är Real ytterst nära kvittering när en fri Wibba prickar stolpen efter en tilltrasslad hörnsituation.

Istället är det Bergsjön som gör 2-0 strax innan paus och det är ett riktigt klassmål där deras anfallare vänder bort två Realförsvarare och drar en yttersida rakt upp i krysset bakom en chanslös Wiklund.

I paus gör vi lite ändringar när Joel, Niklas och Kongo går av och Taco, Kenny och Jonas kommer in. Den sistnämnde skapar direkt oreda i Bergsjöns försvar och vi kommer närmre och närmre en reducering. Tim har ett par fina lägen varav åtminstone ett borde resulterat i mål.

Så i den 57:e matchminuten får Bergsjön en frispark som lyfts in och en tämligen omarkerad Bergsjöspelare får nicka in trean. Här tror man att det ska vara ridå, men Real vill annorlunda.

Anfallet efter så är det återigen Jonas som tar sig förbi två Bergsjöspelare och blir nedriven i straffområdet för andra matchen i rad. Tobbe som blivit en ödmjuk kille på äldre dagar lämnar över bollen till Farsan som inte gör några misstag. 3-1 med halvtimman kvar och det är match igen!

Efter reduceringen får vi lite ny energi och stundtals dominerar vi matchen. Tobbe kämpar och springer över hela plan och vi trycker på ordentligt för ytterligare ett mål. Kenny har ett par riktigt goa brytningar och Ahmed jobbar på bra längst upp ihop med Farsan.

Med tio minuter kvar går vi ner på trebackslinje och sätter in Joel på topp. Vi sliter på riktigt bra men på en kontring får en Bergsjöspelare bollen och helt fri med Wiklund kan han enkelt rulla in 4-1 med fem minuter kvar.

Efter detta händer inte så mycket mer och vi får nöja oss med att konstatera att Bergsjö IF är ett riktigt bra lag som bör jogga hem den här serien. Vi står upp bra och spelar riktigt fin fotboll långa stunder, chansmässigt är vi nog till och med lite bättre än Bergsjön. Men det märks på deras kliniska avslut och effektiviteten framför mål att det är ett lag som tränar väldigt hårt och besitter en hel del spetskvalitet.

Vi önskar våra grannar Bergsjö IF all lycka i fortsättningen och siktar istället in oss på matchen på onsdag mot Gamlestaden, en nyckelmatch där tre poäng skulle ge oss ordentligt med andrum inför säsongens avslutande tre matcher.