Bergum – Real Maskin 2-2

Det kändes redan på träningen i måndags att det var ett nytt go i laget. Efter ett par veckor av riktig kräftgång med mycket skador och sjukdomar var det plötsligt 16 man på träningen, och den genomfördes med bravur.

Det tisslades om att Lukas hittat tillbaka till målformen, ingen visste dock hur rätt de skulle ha… Onsdagen kom och vi mönstrade kanske det bästa laget vi haft denna säsongen.

Preliminär startelva #realmaskin #gbgfotboll #div6a #kämpaellerbyt #nuvänderdet

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Den preliminära startelvan stämde sånär som på Daniel Andersson som fick lämna plats åt Farsan på innermittfältet. En bänk bestående av Jim och Danne + Jonte, Vedran och Jocke som tagit sig ut för att stötta laget denna varma onsdagskväll.

30 personer hade tagit sig till Bergumvallen (hela byn alltså) och skulle få se ett hårt krigande Real som vägrade att åka hem till stan utan någon poäng.

Vi har innan matchen pratat om att vi ska försöka höja pressen igen och spela ett aggressivt försvarsspel. Detta lyckas mycket bra och första kvarten är det Real som styr matchen. Det är också Real som tar ledningen genom Lukas som enkelt håller Bergumförsvaret ifrån sig medan han frustande skrider in i straffområdet och petar in bollen bakom Bergums målis. 1-0 känns logiskt och rättvist. Lukas är idag verkligen tillbaka i fjolårsformen och Bergums försvar har inte en chans idag i duellerna. Efter 1-0 släpper vi dock in Bergum lite i matchen och de lyckas skapa ett par chanser, men om inte Jens är där och stångar bort bollen så är det Junior som är i vägen och gör ett par riktiga monsterräddningar idag.

1-0 står sig halvleken ut och det börjar gnällas allt mer från Bergum såväl på som utanför planen. Det märkligaste var nog ändå att de verkade ha en taktik som gick ut på att ställa oss i offside på inspark. De kanske borde läsa igenom regelboken en gång till då det inte är offside på varken hörna, inkast eller inspark.

Andra halvlek kommer igång och matchen börjar lite fram och tillbaka innan Bergum lyckas få in en kvittering efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Kort därpå lyckas de även få in en frispark och matchen har på bara ett par minuter vänt. Efter detta börjar vi åter igen spela boll och stundtals är det riktigt bra rull. Bergum försöker några gånger sticka upp men idag är Realförsvaret omutbara.

Real matar sig närmare och närmare en kvittering och efter en trippelhörna i matchens slutskede så är det till slut Parham som bredsidar in kvitteringen till bortafansens stora jubel. Parham som tidigare under matchen skojat så mycket med deras vänsterback att han blivit utbytt får kröna sin fina insats med sitt första mål i Realtröjan.

Innan matchen är över får Real en frispark till höger om straffområdet som slås in mot Lukas som lätt når över sin försvarare och är bara milimeter från att nicka in bollen i mål. Kort därpå blåser domaren av matchen och det är inte helt nöjda miner hos Bergum som i och med resultatet tappar serieledningen till Bergsjö IF. Någon i Bergum muttrar ”låt Real fira som att de vunnit VM-guld”. Ironiskt nog är det samma spelare som firade sitt mål ungefär som att hen avgjort en VM-final samtidigt som någon annan springer och kysser sitt klubbmärke.

En stor eloge ska samtliga spelare i Real ha efter en mycket väl genomförd match där alla krigade för varann och inte släppte förbi Bergumspelarna en enda gång. Försvaret och målvakt var idag en mur och mittfält/anfall jobbade stenhårt hela matchen vilket till slut gav utdelning.

Nu är första trepoängaren nära och snart kommer Real börja klättra i tabellen. Nästa vecka är gubbar som Freddan, Jonte, Mange och Momo tillbaka. Vem vet, kanske även bröderna Tepsic?

Detta var bra idag:

– Alla gjorde sitt jobb
– Jens och Oskar – Nytt mittbackspar?
– Lukas tillbaka i gammal storform
– Vi kommer inte in i deras gnäll

Detta var mindre bra:

– Inget? Möjligtvis att Andres inte längre står för 100% av Reals assist denna säsong då.

Kämpa eller byt, detta är Real Maskin och vi kommer alltid igen! Nu laddar vi om inför nästa match på tisdag mot Pushers!