BOOM

För er som trott att vi legat på latsidan under sommarens transferfönster så kommer här en värvningsboom som heter duga. Förutom Tim och Milad som anslöt redan innan sommaruppehållet så har värvningsgruppen med Tommy Moholi i spetsen lyckats knyta till sig inte mindre än sju(!) nya spelare två dagar innan transferfönstret stänger.

Josef, Isaac, Anders, Kone, Astrit

Överst i bild ser ni Josef Anani, Isaac Mintz och Anders Dahnér. Anfallaren Josef och mittfältaren Isaac kommer senast från Gårda BK där båda varit med på resan från div 6 upp i div 4. Mittbacken Anders kommer från Elisedal. Det är tre klasspelare som enligt Coach och Nando kan gå direkt in i startelvan.

Nederst är Kone Mory och Astrit Bunjaku. Kone är 18 år och har tidigare spelat i bland annat FC Bulage i Tyskland och Atletico Lugo i Italien. Astrit har ett förflutet tillsammans med Milad, Parham och Tim i Björndammen och kan spela på de flesta positionerna på en fotbollsplan.

Det sjätte nyförvärvet är Tobias Widberg, mittback och tidigare lagkapten i Björndammens BK. Han har mött Real flera gånger och säger att han är mycket glad att han äntligen tagit steget över till Kortedalas Stolthet.

Tobias Widberg

Sist men inte minst är det skåningen Daniel Cronqvist som presenteras, en allaround spelare som oftast spelat högerback/högermitt tidigare. Kommer senast från Farstorps GOIF men har även representerat Hässleholms IF och IFK Hässleholm.

Daniel

Sportchef Tommy Moholi säger följande när vi ringer upp honom:

Vi har jobbat hårt hela sommaren med att hitta rätt spelare för att fylla truppen. Vi förlorar en viktig kugge när Jens flyttar till Stockholm och vi vill inte stå inför samma bekymmer som vi hade i våras när vi blev tvungna att flytta en match pga att vi inte hade tillräckligt med spelare tillgängliga. Med dessa sju spelare hoppas vi kunna skapa en bra konkurrenssituation i truppen samtidigt som vi tror att samtliga sju kan bidra till att laget höjer sig en nivå eller två.

Några fler spelare på väg in eller är ni nöjda nu?

Vi är aldrig nöjda! Hehe, skämt åsido så har vi faktiskt en gubbe till på väg in. Dock är det lite strul med hans klubb som vägrar att släppa honom. Men vi hoppas kunna lösa detta innan transferfönstret stänger på fredag.

Spännande! Då ser vi fram emot detta. Match på söndag är det som gäller härnäst, där troligen flera av nyförvärven kommer få presentera sig på riktigt i den vita tröjan. Vi ses väl där?