Publik; ca 25
Väder; 1°C, 15 m/s, Snöfall

Trots ett väder som påminde mer om vasaloppet än fotboll så startade säsongen för spelarna i den stolta Bollklubben Real Maskin. När klockan närmade sig 10.00 låg snön fortfarande djup på Bergsjövallen, först en dryg timme senare efter ett tappert arbete från två stycken traktorer kunde spelarna äntra planen. Årets första match stod mellan Bosona – Real maskin.

Real maskin ställde upp med följande XI; Junior, Jerry, Kalle, Freddan, Jonte, Jagge, Johan, Joel, Mattias, Dubo och Marcus.

Snön som vid matchstart fortfarande kom i stark vind ifrån sidan gjorde starkt avtryck på de första 10 minutrana som var trevande från båda lagen. Det stångades och fäktades utan något egentligt spel från något håll. Ju längre halvleken gick desto mer tog maskinen över spelet och det resulterar i ett antal mycket farliga lägen, bland ett av dessa var ett friläge som stoppades av en utrusande målvakt som dock valde att utan regelstöd använda sig av överkroppens två avlånga lemmar. Frispark och rött kort tänker de flesta, fortsätt spela tänker rättskiparen i gult. Några minuter senare skulle ledningsmålet komma, och som det gjorde det. Ett anfall som hämtat ur den sovjetiska dominansen på 70 och 80-talet med i stort sett hela laget inblandat avslutas med en projektil upp i nättaket av allas vår Jacob De Ruiz Ronaldo, 1-0 Real!

Real Maskin går till halvtidsvila med ledning 1-0 och med ett spel som lovar mera. Bosona kommer inte alls till några farligheter och ser lite frustrerade ut.

2:a halvleken inleds med ett Bosona som helt och hållet tar över matchen, maskinen ser lite tagna ut och står nästan i knäet på sin keeper. Detta skall också resultera i ett kvitteringsmål som kommer efter en tilltrasslad situation i straffområdet och en misstänkt filmning från Bosonas striker, hursomhelst 1-1.
En liten stund senare kontras även ledningsmålet för Bosona in och matchen är vänd,
2-1.

Sista kvarten av matchen vänder pendeln återigen och maskinen tar över spelet. Återvändande Mattias Hasse Hansson nätar efter ytterligare ett fint anfall där han lämnas helt fri i straffområdet och kan inte göra annat än att placera in bollen. 2-2.
Efter målet följer en sektion av bra spel samt målchanser för både Jerry och Jacob men tyvärr utan nätrassel. (Jerry bjöd dessutom publiken på lördagsgodis med 3?!? Tunnlar på mycket kort tid)

I detta skede så tror det flesta på Bergsjövallen att matchen skall sluta som en oavgjort, tyvärr för maskinen så grinar oturen i deras ansikte idag när ett mycket tveksamt domslut avgör matchen. Två spelare i bosona spelar sig snyggt fram till ett bra läge och bollen går sedermera i mål, kruxet är att målskytten står i klar offsideposition vilket tyvärr går domaren förbi.

Ett tråkigt avslut på en annars klart godkänd.

Dagens OBS!; Två nyförvärv som tog mycket ansvar i Johan och Hasse, den senare dessutom i målprotokollet. Kul!