Celtic – Real Maskin 1-3

Vet inte riktigt hur domaren räknade men det var betydligt fler än 40 pers på plats på ett fullsatt Heden denna lördagseftermiddag. Man riktigt kände hur atmosfären kokade innan match. Det var nu allt skulle avgöras. Vi ställde upp med följande lag:

Ett starkt lag trots att vi saknade Tolkiens kompisar de två tornen i anfallet, Lukas och Farsan. Även IR som varit tongivande på vänsterbacken i år och PH-Tim saknades.

Vi startar matchen i ett ganska högt tempo och skapar en del chanser, men den farligaste chansen får Celtic i matchens inledning när Wiklund ska försöka dribbla deras forward men snubblar på bollen. Det blir dock bara en hörna av detta. Den leder inte till några farligheter utan istället är det Real som startar en kontring och SEB blir nedsparkad för tredje gången av samma gubbe. Fortfarande ingen varning.

Ceder kliver fram och tar frisparken. Den går i en fin båge över målvakten och in i den bortre burgaveln. 1-0 i matchens elfte minut. Efter detta är det Celtic som tar över lite och man skapar några halvchanser. Real har ganska bra kontroll på matchen ändå känns det som.

I slutet av första halvlek får SEB en fin djupledspassning där han springer förbi Celtics försvarare och spelar ut till Taco som helt fri väljer att spela tillbaka till SEB som dock inte är beredd på att få bollen tillbaka och dundrar den högt över ribban.

1-0 i halvtid och vi pratar om att vi måste försöka få in ett par mål till och döda matchen. Tio minuter in i andra lyckas vi vaska fram en hörna. Andres slår till Niklas som skarvar vidare till Tobbe som nickar in det förlösande 2-0.

I nästa anfall är det Jonas som läckert hittar fram till SEB som väggspelar med Ceder och kommer fri mot målvakten. Denna gången gör han inga misstag. 3-0 och nu känns det som att det är ganska klart.

Vi tappar dock lite fokus i slutet och börjar drälla lite med bollen, och på ett av dessa tillfällen lyckas Celtic-anfallaren få iväg ett skott som letar sig in bakom Wiklund med tio minuter kvar.

Efter detta blir det rejält ställningskrig och Celtics osköna nr 10 lyckas bli utvisad i matchens slutskede efter att ha försökt starta bråk med halva Real Maskin.

Inga fler mål blir det och Maskinen fick tillfälle att fira att det bara blev en säsong i sjuan. Nästa år är vi tillbaka i sexan och förhoppningsvis är vi bättre rustade än någonsin.

Segerfesten gick via Heden till Realgården och fortsatte senare in på småtimmarna på andra lång. Nu vilar vi några veckor innan vi kickar igång försäsongen 2020!

Tack för i år alla våra fantastiska supportrar, sponsorer, och alla andra runt omkring som stöttat oss under säsongen, vi ses nästa år!