Croatia – Real Maskin 3-2

Mål: Johan Larsson, Jim Bergstedt
Assist: Andres Monar

Efter en tung inledning på säsongen med bara en poäng på de fyra första matcherna kändes det som att vi var på G framåt efter förra veckans match mot Partille som vi totaldominerade. Vi visste dock att Croatia borta skulle bli en tuffare uppgift då de har inlett säsongen imponerande och bland annat varit nära att slå Sveakurd.

Mycket riktigt var det Croatia som tog tag i taktpinnen medan vi fick fokusera oss på försvar. Vi startar med Junior i mål, Jonte, Mange, Freddan och Niklas längst bak. Joel, MoMo, Dubo och Andres på mitten. Längst upp har vi Lukas och Johan. En bänk bestående av Jim, Jerry och Jocke på det.

Croatia trycker på men har svårt att komma till några riktigt farliga lägen i början, ett riktigt bra läge har de dock när Mange tvingas slänga sig och rädda bollen på mållinjen. Vi försöker trycka upp mer och mer, men tyvärr händer det som så ofta sker. En Croatiaspelare tar ett långskott och får riktigt bra träff som Junior tyvärr inte når och 1-0 när ungefär hälften av första halvlek gått. Croatia får nu lite luft och pressar på mer och mer och när Andres passar Dubo vid mittplan lyckas en Croatiaspelare sno åt sig bollen och spela fram till deras anfallare som kyligt chippar in bollen över Junior. En kvart kvar av första och vi spelar nu upp oss litegrann. Junior står för några riktigt vassa räddningar och vi tar oss sakta men säkert längre och längre upp i banan. Vi får ett riktigt bra läge efter en hörna där bollen studsar ut till Lukas som inte riktigt får träff och bollen går milimeter utanför.

Precis innan halvlekspausen får vi en frispark från 40 meter. Andres lyfter in bollen perfekt till Johan som trycker in den otagbart bakom Croatias målvakt. 2-1 och det känns inte omöjligt att hämta upp detta i andra halvlek.

Andra halvlek blir mer av ett ställningskrig där vi tar över mer och mer i takt med att Croatia blir allt mer trötta. Här börjar även en del fula efterslängar komma som domaren tyvärr inte bryr sig om att göra nånting åt. Vi kommer till en del halvlägen men inget riktigt farligt, istället är det Croatia som läckert lyckas spela sig förbi hela Real-försvaret och placera in 3-1 med halvtimman kvar av matchen. Vi fortsätter kriga men det dröjer tyvärr ända till 89:e minuten innan vi får utdelning när super-sub Jim påpassligt håller sig framme när Croatias målvakt ska skjuta upp bollen så den retligt studsar in i mål. Nästan direkt efteråt blåser domaren av matchen. 3-2 men återigen mersmak för Maskinen som spelat upp sig ordentligt de två senaste matcherna.