Croatia – Real Maskin 4-2

Dags för seriefinal och som vi hade laddat för denna match. Det var ett taggat gäng som kom till Real-gården för att avnjuta en Spaghetti Bolognese av sällan skådat slag signerad Mikaela Kitterfeldt. Tyvärr fick vi göra lite ändringar i laget då tre spelare kastade in handduken pga sjukdom. Men vi får ihop ett bra lag ändå och det känns som att vi nog ska kunna greja detta.

Vi ställer upp med följande lag:

Matchen startar med högt tempo och det är ganska omgående Croatia som tar kommandot även om vi sticker upp ibland.

Vi upptäcker också att det tyvärr är samma domare som vi hade i förra matchen mot Croatia och det var inte en av hans bättre dagar den gången. Det blev tyvärr inte mycket bättre den här gången. Matchen präglas av konstiga avblåsningar, varningar samt felaktiga domslut. Bland annat blir båda våra mål bortdömda till en början. Farsan som sätter sin egen straffretur efter fin räddning av Croatia-målisen. Domaren hävdar att man inte får göra mål på egen retur, men efter överläggning med domarobservatör som var på plats väljer han till slut att godkänna målet. Vid PH-Tims mål på slutet (som domaren noterat Ödlan för av alla människor) dömer han först hörna då han tror att bollen gått ut, men ser sen att den seglar in i mål och ändrar sig efter en liten stund till mål.

Även Croatias första mål kommer på en (felaktigt dömd) straff i slutet av den första halvleken. Det är i en nickduell där en Croatiaspelare faller när Farsan går upp och ska nicka och det är såklart otroligt viktigt psykologiskt för Croatia att få in den bollen innan halvtid.

Vi kvitterar alltså på straff strax efter paus men bara minuten senare kommer 2-1 på ett fint långskott som helt ställer Wiklund.

Nu blir det mycket ställningskrig och det känns som att det är lite 50/50 vilka som ska ta hem detta. Tyvärr för vår del så gör Croatia en riktigt bra match och dom har många duktiga fotbollsspelare samtidigt som vi saknar tre otroligt viktiga kuggar i maskineriet.

När dom gör 3-1 på en kontring från snäv vinkel så går luften lite ur oss och vi får svårt att etablera spel på deras planhalva. Croatia hinner även göra 4-1 innan PH-Tims reducering. Närmare än så kommer vi tyvärr inte idag och det är väl ett resultat som speglar matchbilden ganska bra.

Nu gäller det för oss att vi gör jobbet ordentligt i dom två matcherna som är kvar. Vi har fortfarande stor chans till avancemang, men det krävs att alla gör sitt yttersta för att vi ska få fira i slutet på säsongen.

Match mot Partille nästa onsdag, förhoppningsvis slipper vi sjukstuga då. Vi ses där!