Derbydags!

Då är det äntligen dags för årets första derby! Real inleder på ”hemmaplan” och det är dags att snöra på sig grässkorna då det även är gräspremiär imorgon!

Bergsjö IF har inlett säsongen starkt med tre segrar, en oavgjord och en förlust. Detta gör att de ligger trea efter fem spelade omgångar. 18 gjorda mål framåt talar för en stark offensiv, men man snittar även två insläppta mål per match vilket får ses som att defensiven kanske blir lite lidande av detta. Man har tidigare matcher spelat ett högt presspel där man försöker vinna bollen högt i banan. Detta skapar förstås enorma ytor mellan backlinje och mittfält vilket kan vara en orsak till många insläppta mål.

Real har inlett säsongen bedrövligt, men har de senaste två matcherna ändå spelat upp sig ganska bra. Mot Partille skulle man vunnit och mot Croatia kunde man med lite flyt fått med sig åtminstone en pinne hem till Kortedala. Nu är det dags att ta fram den där krigarinställningen som är Maskinens ryggrad och hämta hem årets första trepoängare.

Senast dessa båda lagen möttes var i en träningsmatch säsongen 2015. Den gången slutade matchen 3-3 efter att Real hämtat upp 3-1 underläge sista tio minutrarna.

Bergsjön som då spelade i femman åkte ju ner i sexan förra året efter ett par svajjiga säsonger i femman. Men det är en anrik klubb som så sent som 2012 var uppe i div 4 och man har såklart ambitionerna att vara tillbaka i femman redan nästa säsong.

Vi hoppas på en härlig tillställning och en riktig publikfest. Så ta er till Bergsjövallen imorgon kl 18:30 och se lite fotboll i världsklass!