Real Maskin – Götaholm 2-1
Mål: Timmie Löfgren(!)

Lagfoto

Lagfoto

Det hjälpte inte att vi tog årets kanske snyggaste lagbild innan matchen. Det kändes redan från minut 1 att vi inte alls hade samma go som mot Surte.

Trots detta var det Maskinen som tog ledningen med 1-0 genom den något ovane målskytten Timmie Löfgren (hans första mål i Realtröjan).

Bara minuten senare uppstår ett missförstånd mellan Johan och Andres på högerkanten som en pigg Götaholmspelare kan utnyttja och plötsligt är han helt fri mot Vincent och kan enkelt peta in kvitteringen. Detta var något av ett mantra under hela matchen kändes det som. Vi gjorde alldeles för enkla misstag, hade oftast inget understöd och när det väl kom så var det för sent.

1-2 kommer på hörna där vi inte alls hänger med i markeringen. Det säger det mesta om den här matchen. Götaholm behövde två lägen för att göra två mål, medan vi skapade 10-talet chanser men bara gjorde ett mål.

Vi gör en dålig match över hela planen, fokuserar på helt fel saker och beter oss på ett sätt som inte är Real Maskin för fem öre. Nu krävs det en ordentlig självrannsakan av samtliga spelare och ledare om vi tillsammans ska komma bort från detta och vara den trevliga och kamratliga klubb vi siktar på att vara.

På onsdag är det återigen en tuff hemmamatch på schemat, denna gången är det Tollered som kommer på besök. Ett Tollered som har inlett ungefär lika stabilt som förra säsongen. Med en enda förlust (1-0 mot Sveakurd) parkerar man på en tredjeplats fyra poäng efter Sveakurd och Öjersjö. För att hänga med i toppstriden behöver man alltså ta tre poäng på Bergsjövallen på onsdag. Detta ska vi göra allt i vår makt för att förhindra.

Förra året var vi oerhört nära på att ta poäng mot dem i första matchen efter att Andres forcerat in 1-0 i matchens andra minut och där Timmie i mål stod för några härliga räddningar. Till slut var det ändå Tollered som drog längsta strået och på en frispark kunde göra 2-1 med fem minuter kvar av matchen. Sedan kom Sune in och tog två gula kort inom loppet av en minut och blev utvisad. Starkt!

Returmatchen förra säsognen vann Tollered med 4-1 och där var vi egentligen aldrig med i matchen. Men det ska vi vara i år!

Onsdag alltså, klockan 20:15 på Bergsjövallen. Vi ses där!