Första trepoängarn efter sommarn bärgad!

Efter en negativ trend på sex matcher utan seger så kom den äntligen, den första segern efter sommaruppehållet. Det var Surte IS som kom på besök till Bergsjövallen denna varma onsdagskväll. Man märkte redan på genomgången att det var en annan känsla i laget för dagen. Två veckor med riktigt bra träningar i benen och förväntan låg i luften. Jagge berättade ivrigt om var Dubos två fingrar hade varit veckan innan och Ödlan var orolig för vad det skulle innebära att han fått nummer 30 dagen till ära.

Vi ställde i alla fall upp med följande lag:

Startelvan

Startelvan

En bänk bestående av de tre J:na Jim, Jonte och Jimmi gjorde att vi hade en riktigt stark trupp dagen till ära.

Det är också Real som tar tag i taktpinnen tidigt i matchen och visar att detta är våran match. Vi sätter hög press på deras försvarare och precis som i vårmötet tvingas Surte slå mycket långt. När vi får tag på bollen spelar vi enkelt och kontrollerat mestadels. Snacket mot domarn är helt som bortblåst (det är en ganska schysst match, vilket gör det enklare att fokusera på fotbollen).

Efter ungefär en kvart börjar Jerry få känningar i låret, skräll, men han fortsätter trots smärtan och hänger med bra på sin högerkant. Joel och Dubo spelar enkelt och säkert på mittfältet, och Lukas och Szanto är ständiga orosmoment för Surtes försvarare. Jagge och Andres kommer runt gång på gång på sina kanter, och känslan är att detta kommer vara vår match från början till slut.

Vi matar på och trycker tillbaka Surte mer och mer och till slut är det, som så många gånger förr, Lukas Wallmander som kommer fri mot Surtes målvakt och enkelt kan lägga in 1-0 efter en halvtimma spelad. En lättnad sprider sig i laget och vi fortsätter mata på, och när Andres lägger in bollen till Dubo i straffområdet fem minuter senare får Dubo en rejäl knuff i ryggen och domarn väljer otroligt nog att blåsa straff. Lukas är säker och smäller in 2-0 och det blir också halvtidsresultatet.

I halvlek pratar vi om att fortsätta precis som i första och behålla lugnet och spela enkelt. Vi börjar ungefär som första halvlek slutade med hög press och vi skapar några halvchanser där inhoppande Brask till slut löper sig fri och får en liten touch så bollen rinner iväg. Domarn blåser straff igen. Vi kan knappt tro det är sant. Senast Real fick två straffar i en och samma match var mot Olskroken 2006. Tyvärr har Lukas vid det här laget drabbats av lite hybris och lägger bollen långt över ribban. Men vi fortsätter dominera matchen och strax efter hittar Andres fram med ett inlägg till Lukas som skarvas in i mål. Brask är på den när den redan är inne och firar därefter som en tok, domarn går tyvärr på den lätta och ger honom målet. Nåväl, 3-0 ledning och här känns det som matchen är ganska avgjord, men ack så fel vi hade.

Med halvtimman kvar att spela får Jagge en fin långboll från Joel och här gör Jacob ”Ben Arfa” Casimiro inga misstag och 4-0 är ett faktum. Tyvärr slappnar vi av lite (mycket) efter detta och slutar spela som vi har bestämt innan. Några enkla misstag från våran sida och vi bjuder in Surte till matchen igen. Det 4-1 och 4-2 kommer genom ganska tafatta ingripanden i försvaret, men det stannar inte där utan vi vill visst göra matchen ännu mer spännande och låter dom göra 4-3 med tio minuter kvar innan vi tar tag i vårt spel igen.

Nu börjar vi återigen spela enkelt och säkert, försvaret har samlat sig och låter inga fler Surtegubbar glida förbi mer. Med bara sekunder kvar sätter vi spiken i kistan när Andres och Lukas spelar sig fria på högerkanten och till sist hittar in till Brask i mitten som kan sätta 5-3.

Strax efter detta blåser domarn av matchen och vi kan äntligen andas ut. Plötsligt är det bara två poäng upp till Götaholm på fjärdeplatsen (som vi möter nästa lördag). ”Go och gla – Kexchoklad” ekar över hela Bergsjön och vi kan äntligen börja titta uppåt i tabellen igen.

Dagens plus:

+ Jens krigade som en riktig tjur hela matchen, var omutbar på sin kant
+ Lukas har gått om Mojjes 14 mål förra säsongen med fyra matcher kvar
+ Joel gjorde för första gången i hela sitt liv två bra halvlekar
+ Inga onödiga kort
+ Domarn var faktiskt inte skitdålig den här gången. Han var bara ganska dålig, vilket får ses som otroligt bra för att vara division 6
+ Hela laget. Sjukt bra krigarinsats och grym inställning

Dagens minus:

– Att vi släpper in tre mål