Fotö GoIF – Real Maskin 0-2

Ett sammanbitet gäng samlades denna lördagsmorgon på Real-gården.

Det var dags att bege sig till Fotö för årets första gräsmatch.

Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss vare sig om laget vi skulle möta eller planen. Det visade sig vara Göteborgs minsta plan och som om inte det vore nog så låg det stora bajshögar över hela gräsmattan. Trevligt!

Vi ställde upp med följande lag:

Vi kan alltså för tredje matchen i rad mönstra samma försvar samt innermittfält, något vi är mycket nöjda med. Succé-anfallsparet från seriepremiären Seb och Farsan är tillbaka på topp och kanterna tar Kasper och Jagge hand om. En stark bänk bestående av Paboy, Kongo samt de två debutanterna i seriesammanhang Djem och Dennis. Även Klaus finns tillgänglig om det skulle behövas.

Vi startar matchen i ett ganska högt tempo och har även medvind i första halvlek, något vi utnyttjar ganska omgående när Kalle slår en fin krossboll till Seb som löper sig fri och enkelt kan placera in 1-0 redan efter fem minuter.

Vi fortsätter kriga och märker ganska snabbt vilken typ av lag Fotö är. De har två spelare på innermittfältet som de vill att spelet ska gå genom, men där är Joel och Taco omutliga. De få gånger man lyckas ta sig förbi vårt mittfält är vårt försvar snabbt där och får undan bollen. Vi äger mycket boll och Fotö fokuserar på kontringar men lyckas inte direkt utnyttja sin fördel att de känner till planen bättre än vi.

Kasper och Jagge tar sig förbi fint på kanterna gång på gång men tyvärr har vi lite oskärpa i inläggen. To be fair så var det inte så lätt med tanke på underlaget och vinden.

Efter 20 minuter är målskytten Seb nära på att bryta igenom men får en tryckare och drar baksidan. Vi tvingas till ett byte där Djem kommer in och Seb blir troligtvis borta ett tag tyvärr.

Men vi fortsätter jobba och skapar en del chanser. Hörnor och inkast blir direkt farligheter då det är så nära till mål och det är just på en hörna vi lyckas utöka vår ledning. I den 30 minuten hittar IR fram med en perfekt boll till Farsan på bortre som, med ett häng likt Cristiano Ronaldo, skallar in bollen till 2-0.

Efter detta tar Fotö över litegrann och skapar en del chanser men Wiklund är med bra och får göra några fina räddningar. Strax innan halvtid får Fotö en dubbel (trippel)-chans där Wiklund först får fingrarna på bollen men inte lyckas få bort den, en Fotöspelare missar bollen och den sista som bara ska trycka in den lyckas pricka Taco som efter lite tråcklande kan få undan den på mållinjen.

I slutet av halvleken har vi en hörna där två Fotö-gubbar nickar ihop och båda får lämna planen med spruckna ögonbryn. Såg läskigt ut men vi får hoppas att det inte var något allvarligt.

2-0 står sig halvleken ut och vi pratar om att vi måste höja oss ännu mer i andra då vi har motvind och Fotö säkert kommer lägga in en extra växel.

Fotö har lite mer boll i andra halvlek men kommer inte till några direkta farligheter, man slår oftast bollarna alldeles för långt eller i famnen på Wiklund. Vi fokuserar mer på kontringar och kommer till några lägen där vi hade kunnat punktera matchen men lyckas inte få in bollen.

Vi rullar runt lite på gubbarna och alla får komma in och spela i andra halvlek och gör det med den äran. Alla kämpar och sliter hela matchen för att vi ska kunna ta med oss tre poäng hem till Kortedala.

I matchens slutskede kommer Farsan fri mot målvakten och blir fälld utanför straffområdet, domaren väljer att fria och strax efteråt blåser han av matchen. Vi håller nollan och har nu på tre matcher släppt in tre mål, vilket är ett högt betyg till vårt försvar och Wiklund som åter igen gör en riktigt bra match.

ortfarande obesegrade fortsätter vi jaga Gothenburg Celtic som leder serien med en match mer spelad än vi. Farsan går upp i poängligatopp efter sitt mål och är 100%ig i mål per match.

Nu blickar vi framåt mot nästa match som är redan på onsdag då vi tar emot Gunnared hemma på Bergsjövallen. Vi har nu fem hemmamatcher i rad innan vi går till sommaruppehåll. Förhoppningsvis är vi fortfarande obesegrade då!