Från gårdagens möte och 30-årsfest!

Gårdagen inleddes med ett årsmöte med helt ok uppslutning. Gubbar som man knappt sett på hela året dyker upp, vilket är väldigt kul. 14 man var vi totalt.

Mötet öppnades och vi gick igenom lite mötesformalia. På frågan om kallelse till mötet behörigen skett var det ingen som motsatte sig. Vi har gått ut på hemsida och Facebook ca en månad innan mötet och även gått ut med påminnelser under veckan. Till mötesordförande och sekreterare valdes Coach och Andres, rösträknare och protokolljusterare blev Freddan och Jerry.

Vi gick sedan in på styrelsens verksamhetsberättelse där vi konstaterar att trots att vi gjort en riktigt dålig höst så tangerar vi klubbrekordet och hamnar till slut på en sjätteplats i serien i år igen. På medlemssidan har vi minskat lite, här behöver alla hjälpas åt att försöka locka hit lite mer spelare för att vi ska slippa ringa land och rike runt för att få ihop lag. Vi har inte lyckats nå upp till vår målsättning att etablera oss på den övre halvan. Vi har minskat antalet varningar något, men där behöver vi fortfarande bättra oss en del.

Vi gick sedan vidare till förvaltning och revision där Junior berättar att vi har en god ekonomi, men att vi gick back ca 2.000 kr (lägret var största boven i detta drama). Nya revisorn Niklas har granskat ekonomin och meddelar att allt skötts korrekt, och med det sagt beviljade årsmötet ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna året.

Sen var det dags att välja ny styrelse. Lukas och Tommy har meddelat att de inte ska fortsätta, så här hade vi två platser att fylla. Valberedningens förslag var Oggan och Jagge. Båda tackade ja och årsmötet valde att rösta in dessa två herrar till styrelsen. Coach sitter kvar som ordförande, Andres som sekreterare, Junior som kassör och Jonte och Freddan som ledamöter.

Sedan kom vi in på styrelsens förslag för säsongen 2017. Här tog vi upp de nya träningstiderna som kommer gälla from 10/1. Det som gäller under försäsongen är tisdagar 17:00 och torsdagar 18:30. Träningsmatcher kommer försöka läggas på lördagar. Vi kommer ej delta i Östra Cupen nästa säsong då vi inte tycker att det ger något och vi tycker upplägget är ganska dåligt.
Vidare meddelades att vi under vintern kommer delta i Sernekehallens inomhusliga, för att få vara med här och spela krävs att man börjat betala sin medlemsavgift. Mera info om detta kommer längre fram.

Spelarmöte måndagen den 9/1 kl 18:00 i klubbstugan. Viktigt att alla dyker upp då så vi tillsammans kan komma överens hur vi vill ha det säsongen 2017. Förslag på nya träningstider är på tapeten och Freddan har föreslagit träning måndag-onsdag och match torsdagar. På spelarmötet kommer vi besluta detta bland annat.

Vi kommer förhoppningsvis även i år ansvara för futsal-DM där vi hjälps åt allihop att rodda detta. Väldigt enkla pengar in till klubben som ”räddade oss” lite i år kan man väl säga.

Coach meddelade även att han tycker att det behövs en förändring i klubben och flaggade för att det kan bli en förändring på tränarpositionen inför nästa säsong. Här kommer den nya styrelsen sätta sig ner och diskutera möjliga lösningar inför spelarmötet.

Vi diskuterade även möjligheten att byta serie då det verkar som att 6A är den sexa som dras med mest problem och oseriösa lag. Dock försvinner två av dom värsta lagen till nästa år, så efter handuppräckning beslutades att vi skulle stanna i 6A.

Vi ska även jobba för att försöka spela våra hemmamatcher på naturgräs istället för konstgräs. Styrelsen kommer se över vad kostnaden för detta hade blivit samt om utrymme finns i budgeten för detta.

Oggan ansvarar för att försöka ta fram ett alternativ till träningsläger. Kom gärna med förslag!

Medlemsavgiften ligger kvar på 1200 för spelare under 26 och studenter, 1800 för spelare över 26. (Tips: Kolla med era arbetsgivare om ni kan få friskvårdsbidrag, då många arbetsgivare har detta).

Valberedning till nästa år är Lukas och Jerry.

Efter detta avslutades mötet och det var dags för 30-årsjubileum!

Här följer utdrag från Realgalan med alla vinnare:

Årets hejaklack:
Mojje
Jerrys och Jims kusiner
Alberto de Luis Casimiro

Årets träningsflit:
Jim
Andres

Sämsta mittfältaren i Reals historia
Jagge Kussimurro de Ruiz

Årets anfallare:
Lukas Wallmander

Årets prestation:
Viktor Szanto

Årets spelare:
Lukas Wallmander

Årets kexchoklad:
Nando och Jagge. Far och son. Nandos peptalk till Jagge ”Driv in i banan och så lägger du upp den i bortre krysset”, jagge utför sedan exakt detta. Mäktigt.

Årets nykomling:
I en tight kamp med många inblandade så drog Hasse till slut det längsta strået en poäng före Jens.

Årets Realare:
Fernando Ruiz

Mycket trevlig kväll med en del nya och en del gamla Realare med sina respektive. Stort tack till alla som hjälpt till att fixa och rodda i allt inför och under festen! Real Maskin 30 år ung, nu siktar vi mot nya höjder!

Såhär fint är det när Real Maskin arrangerar fotbollsgala! #realmaskin #realmaskin30år

Ett foto publicerat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

#realmaskin30år #realgalan #gbgfotboll #realmaskin #ödla #fest #badboys

Ett foto publicerat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)