Gamlestaden – Real Maskin 3-2

Vet inte ens vart man ska börja.. Ogillar att skriva om domarns insats, men det blir oundvikligt efter söndagens match. Gamlestaden får tre felaktiga mål tilldömda sig och vi får som vanligt kämpa i motvind i 90+ minuter.

Gamlestaden var det bättre laget sett till hela matchen, inget snack om saken. Men vi kommer in mer och mer i matchen ju längre tiden går. Vi ligger (oftast) rätt i positionerna och GaFF lyckas inte skapa särskillt många farliga lägen.

I den 27:e minuten blir Alexander Brask nermejad på mittplan och domarn signalerar fördel trots att vi inte har bollen. GaFF kontrar och i straffområdet blir Andres kapad bakifrån vilket domarn ”inte ser” innan Tobbe Bui kan bredsida in 1-0 bakom en chanslös Junior.

1-0 står sig halvleken ut, och i paus kommer Lukas, Freddan och Jagge in i anfallet. Vi börjar kriga oss uppåt och skapar lite lägen och det dröjer bara fem minuter innan Seb kan dunka in kvitteringen med ett vackert skott från straffområdslinjen.

Efter detta följer några till riktigt märkliga beslut från domaren. Solklara hands missas, en straffsituation som vi gärna hade sett en VAR-bedömning på samt en av de grövsta tacklingarna i år som skickade Jagge till akuten men som bara resulterade i ett gult eftersom domarn ”inte ser” vad som hände.

I den 70:e minuten kommer nästa miss från domaren som återigen ”inte ser” att två GaFF-spelare (enligt GaFF:s egna avbytarbänk) är typ sju meter offside och 2-1 är ett faktum.

Men vi ger oss inte och fem minuter senare är det inhoppande Freddan som håller sig framme efter Lukas nickskarv och dunkar in sin egen retur i ett nästan identiskt mål som Seb gjorde tidigare i halvleken. Tyvärr lyckas vi inte hålla det här särskillt länge och efter att en GaFF-spelare helt ohotad skjuter ut bollen efter en hörna så väljer domarn att blåsa hörna igen av någon märklig anledning (ska vi gissa på att han ”inte ser”?) och självklart kommer här 3-2 till Gamlestaden.

Efter detta repar vi oss aldrig riktigt fram till matchens sista spark där Timmie hittar fram till Freddan som nickar bollen i ribban och efter detta blåser domarn av matchen.

Snöpligt och jävligt trist att när vi för en gångs skull faktiskt lyckas göra mål och har chansen att ta viktiga poäng så ska domaren ge motståndarna tre mål på det här sättet. Även GaFF-spelarna höll med om att detta inte var särskillt kul då man såklart hellre hade vunnit för egen maskin. Men men, detta var i alla fall ännu ett steg i rätt riktning och om domarmisstagen jämnar ut sig som man brukar säga kan vi ju hoppas på att få tre mål i derbyt på torsdag!

Vi är Real Maskin och vi ger oss aldrig!