Gamlestaden – Real Maskin 3-3

Det var två spelsugna lag som kom till match denna lördag. Real ville fortsätta sin fina vinst-streak och GaFF fick sin match inställd förra veckan. Tyvärr var det en domare där som hade bestämt sig för att ta över showen också…

I en av de mest lugna och välspelade matcherna som spelats i mannaminne lyckas denne skipare av rättvisa hitta inte mindre än 11 gula och 2 röda kort. Det första röda som drabbar Danny Höglund i GaFF är väl egentligen matchens enda kort som inte är så mycket att orda om. Här har Johan Magnusson hittat fram till Ahmed som är på väg att trycka in bollen i mål när Danny offrar sig och bollen studsar olyckligt upp på hans arm på mållinjen. Straff och utvisning alltså. Josef stegar fram och placerar den fint till höger om målvakten.

1-0 står sig sedan ända till den 43:e minuten när Tobbe Bui får stå alldeles själv och prickskjuta in kvitteringen på volley. Strax efter är det Josef som får syna det röda kortet när han får en frispark emot sig och menar på att han var på boll. Domaren bestämmer sig för att ge honom ett gult ”för att lugna ner honom” (erinran, någon?) men blir uppmärksammad av GaFF-spelarna att han redan hade ett gult sedan innan. Man ser att han ångrar sig men han kan ju inte ta tillbaka det nu och vi får spela andra halvlek 10 mot 10.

I andra fortsätter domaren att göra bort sig precis som i första. Blåser i varenda närkamp och delar ut gula till höger och vänster. Ingen i något av lagen förstår vad han håller på med. Han lyckas även döma offside emot oss på egen planhalva samtidigt som han missar två solklara offsides (vi snackar 3-4 meter) vilka resulterar i båda GaFF:s mål i andra halvlek. (Han dömar dock även bort ett GaFF-mål för offside som absolut inte var offside så det var ju alltid nåt).

Som tur är har vi dominerat större delen av andra halvlek och fått in ett par bollar vi med. En fin frispark av Freddan som GaFF:s målvakt tappar och Kone kan enkelt peta in den. Vårt tredje mål är den något ovane målskytten Niklas som får göra sitt första mål i Real-tröjan, och vilket mål dessutom. Niklas får bollen till höger utanför straffområdet och tvekar inte en sekund när han klipper till. Otagbart!

Det var over all en väldigt trevlig tillställning då många i lagen känner varandra sedan innan och som sagt den kanske lugnaste och ohetsigaste matchen någonsin i div 6A. Tråkigt då att domaren bestämmer sig för att han ska göra detta till sitt heliga krig och hålla på och bråka med spelare och ledare hela matchen. Han kommer inte få döma Real Maskin något mer i alla fall (förhoppningsvis inte döma mer alls på denna nivå).

Tyvärr knappade vi alltså inte in mer på GaFF men hoppet att nå sjätteplatsen lever än. Fem poäng upp med tre matcher kvar är ingen omöjlighet.

Dagens guldstjärt går till Robin som kämpar och sliter i målet och får inte allt för roliga bollar att jobba med samtidigt som han känner av en tidigare skada i låret. Målen är inget att snacka om och han är trygg och säker i luftrummet.

Dagens silverstjärt går till Niklas som kröner en i vanlig ordning strålande försvarsinsats med sitt första mål i Real-tröjan.

Kul också att se debutanten Ilmar in action, 16-åringen som hoppar in i halvlek kommer absolut vara med och bidra med mycket i framtiden.

Match igen redan på torsdag kl 20:15 när Bergum kommer på besök till Bergsjövallens konstgräs. Då är Isaac, Momo och förhoppningsvis Johan L och Tobbe tillbaka. Istället är det Josef, Freddan och Jerry som får se matchen från läktaren. Vi ses då!