Götaholm – Real Maskin 5-3

För andra matchen i rad skrivs slutresultatet 5-3, denna gång till motståndarnas favör tyvärr.

Klockan börjar närma sig 12:30 på lördagsförmiddagen och folk ramlar in på Realgården i ett jämnt flöde. Freddan går och kokar kaffe medan Jagge går och letar efter tröja nummer 7. I vanlig ordning skylls det på allt och alla när tröjan inte hittas, trots att det bara är han själv som har använt den i år.

Ett sent återbud på ”Mr 66,66%”, Viktor Szanto, men istället har Joel varit för bakfull för att orka jobba, så han kan tydligen vara med och spela trots allt. Spelaren som gjort två mål på tre matcher mot spelaren med lägst vinstprocent. Bra byte.

Vi anländer till Gamlestadsvallen och noterar tidigt att Götaholm fortfarande inte har insett att man kan dra in linjerna några decimeter så det går att slå en vettig hörna. Coach/Nando har fått möblera om lite i laget sen sist och vi ställer upp med följande startelva:

Junior
Freddan Jonte Kalle Jens
Jagge Hasse Brask Timmie
Andres Lukas

Bänk: Joel, Jerry, Jim

Matchen börjar lite trevande, båda lagen känns lite ovana vid underlaget och bollen studsar åt lite alla möjliga håll. Men så börjar vi sakta men säkert jobba oss in i matchen och det är bortalaget som tar över mer och mer. Ett par farliga chanser skapas, men dagens målvakt i GBK Abdi Bashir får inga riktigt tuffa skott på sig än. Istället är det Götaholms Freddie Wedberg som enkelt rinner förbi Real-försvaret i en snabb kontring och 1-0 är ett faktum. Real fortsätter mala på men har fortfarande svårt att komma till något riktigt farligt avslut. Vi får några hörnor där vi är nära samt ett par skott utifrån genom Hasse och Freddan, men vi saknar dom där riktigt vassa målchanserna. Jagge skojar lite med Götaholms vänsterback som blir utbytt i halvlek och även Timmie kommer runt fint på sin kant ett par gånger.

Men just när det känns som vi är så nära en kvittering så hittar domaren en situation där Jonte och en Götaholmspelare springer ihop i straffområdet (bollen är inte ens där), men självklart blåser han straff. Abdi Bashir kliver självsäkert upp och sätter den bakom Junior och 2-0 känns inte rättvist, men återigen lyckas vi inte skapa några farligheter och då vinner man inga matcher. 3-0 kommer som ett brev på posten alldeles före halvtidsvilan när vi visar extremt dålig fokus, och det känns helt surrealistiskt att vi ligger under med 3-0 i paus.

I andra halvlek kommer vi in med en helt annan hunger och glöd. Andres och Lukas jobbar stenhårt där uppe och sätter hög press på Götaholms backar och resten av laget följer med. Detta resulterar i en tidig reduering när Lukas hittar fram till Andres som kommer fri mot Abdi och enkelt sätter 3-1 i den 47:e matchminuten. Vi fortsätter kriga och det är åter igen Real som dominerar matchbilden, men det ska dröja ända till 65:e minuten innan Jagge fint tar sig förbi på sin kant och kyligt placerar in 3-2 intill stolproten. Nu känns det verkligen som att vi är nära en kvittering. Men istället tappar vi återigen fokus vid en hörna och låter Götaholms Filip Boidache enkelt nicka in 4-2.

Real fortsätter dock med den höga pressen och Götaholm försöker mest slå långt. Vid en frispark till höger kliver Timmie upp och skruvar den läckert mot bortre stolpen där vem om inte Lukas håller sig framme och nickar in 4-3 med kvarten kvar att spela. Här börjar vi satsa mer och mer uppåt och skapar gång på gång lägen där vi inte riktigt har skärpan (eller tar dåliga beslut). Med fem minuter kvar försöker Andres återgälda Lukas med en riktig smörpass där Lukas kommer helt fri men tyvärr tar lite för lång tid på sig och en Götaholmback hinner ifatt honom och stör tillräckligt mycket för att Lukas ska missa kvitteringschansen. Istället hittar domaren ytterligare en straff(!) vid nästa Götaholmanfall där det ser ut som att båda spelarna drar i varandra men domarn väljer att blåsa straff. Abdi kliver upp igen och gör inga misstag denna gången heller. 5-3 och här går luften ur oss helt. Nåt enstaka anfall till hinner vi med och lite bråk med den långhåriga fjanten i Götaholm innan domarn blåser av matchen. Och där passerade nog tyvärr tåget för att nå fjärdeplatsen. Nu får vi helt enkelt rikta in oss på att nå sjätteplatsen i år igen och börja om på ny kula nästa säsong.

Nästa lördag är det dags att åka upp till Tollereds potatisåker, där vi förra året var ytterst nära att få med oss en pinne hem, men i sista stund fick 2-1 mot oss. I våras blev vi rånade av Tollered och domarn på ett mål då dom fick en ytterst billig straff i sista minuten där dom kunde göra 1-1. Så vi har rejäl revansch att utkräva på lördag.

Och på tal om billiga straffar så har jag nu räknat hur många straffar vi fått emot oss i år: 10 stycken! Varav minst fyra varit matchavgörande (Partille hemma 1-1, Tollered hemma 1-1 samt nu senast två straffar mot Götaholm 3-5). Dom flesta har också sett väldigt billiga ut. Men det är sånt man får räkna med i den här serien, och domarn senast mot Götaholm får nog ses som en av dom bästa vi haft i år, trots två straffar emot oss.

Brask och Kalle drog tyvärr på sig sina tredje varningar för säsongen och är avstängda nästa match.

Dagens plus:
+ Andres, gör mål varje gång han får chansen i anfallet
+ Jagge som hade lekstuga med Götaholmförsvaret
+ Att vi gör tre mål
+ Att vi försöker spela vårt spel trots underläge

Dagens minus:
– Att vi släpper in fem mål 🙁
– För många gula kort
– För dåliga på att skapa/förvalta våra lägen
– För många felbeslut i matchen

Träning måndag och onsdag, sen match igen nästa lördag alltså. Nu jävlar är det kriga som gäller sista tre matcherna innan en välbehövlig semester för Real-spelarna.

Startelvan

Startelvan