Härlanda – Real Maskin 4-2

Under samlingen applåderar vi in Jakob Kolsmyr i matchtruppen och konstaterar att Härlanda kommer kölhala oss i solnedgången om vi inte gör en topprestation.

Dags för sport!

Det blir en ordentligt blåsig tillstängning. I första hand av domaren, även om vädret försöker göra sitt med växlande högtryckstvättar över parken. Men domarens visselglädje åt båda håll ger en ganska ryckig match utan flow och något tydligt ordnat spel.

Vi märker snart att det finns både 1 och 3 poäng att hämta om vi gör en bra insats. Härlanda är inte så spelmässigt skickliga som vi trott. Däremot mycket bra på att stänga ytor och försvara aggressivt, vilket brukar vara framgångsrikt i div6A.

Vi lyfter vår press något och gör en ganska fin spelmässig start utan att några riktigt vassa lägen uppstår.

Härlanda gör rycker upp sig 1-0 efter en fin aktion i straffområdet. Hatten av.

Maskin gör 1-1 på straff genom Tobias Olovsson som omedelbart tar sitt första maxlöp för att hyscha sin egen coach och bänk, dra ett par volter i bar överkropp för slutligen landa i Cristianos explosions-gest så att den romerska intatuerade siffran X på bröstet inte ska undgå någon.

2-1 till Härlanda genom en fin nick. Målet föregås av en i raden av misstänkta offsider vi losermässigt skulle kunna skylla dagens förlust på.

Målet följs av Maskinens svagaste fas i matchen. Vi är med bra i matchen men faller tysta och lama istället för att ta tag i den ordentligt.

Moralen höjs inte direkt när Jims Nordström – maskinen i Maskinen – tvingas byta. Efter matchen yppades några ord som ”ätit något tror jag…”. När ögonen i Jims ovanligt bleka ansiktet inte vågade möta mina var känslan att något…om möjligt ännu mer explosivt än hans egna löpningar snart skulle ske på toaletten i det närbelägna föräldrahemmet.

Det slås otroligt mycket långt i första halvlek till följd av den oändliga mängd frisparkar domaren sprinklar omkring sig. Ett par fina anfall blir det dock när bollen till slut får leva i några sekunder.

Jonas fångar in en boll som med MYCKET god marginal är utanför plan. Domaren friar och det blir en skaplig chans. Mycket upprörande för Härlandas fina lirare ”Koreanders”, gissningsvis en Anders med koreanska rötter. Så otroligt jävla svagt smeknamn. Får mig nästan att sakna de ryggdunks-pubertala titlarna från Korpen som ”Frank the Tank” och ”Carpe Rectum”.

Temat ”Härlanda klagar på domaren” är återkommande, frekvent, ja faktiskt konstant. Det är något i hästväg. Frisparkar, inkast, vädret. Allt från första minut är ett jävla problem. Real Maskin är sannerligen inte själva några duvungar när det kommer till tjöt mot domaren. Men här kan man helt klart hylla vår utveckling jämfört med fjolåret.

Vi bestämmer oss för att gå ut och maxpressa i andra halvlek. Draget blir först framgångsrikt men så småningom också en del i vårt fall. En härlandaspelare bjuder på matchens kalasträff. Förvisso i egen kasse men en helvolley är en helvolley. Plötsligt känns allt möjligt. Spelet blir bättre och motståndarna tydligt missnödja, Sebastian gör ett bra inhopp och vinner mycket med Tobias på mitten.

Matchen står och väger. Men slarv i noggrannheten och Härlandas spets i djupled blir tungan på vågen. 3-2 efter en misstänkt offside som jag inte kommer lägga någon vikt vid överhuvudtaget eftersom jag är större än så. Bara en förlorare skulle älta en offside som kändes otroligt klar.

Härlanda sprattlar bättre och starkare i slutskedet när vi tappar struktur och noggrannhet. Det känns onödigt. Även om våra mål tillkommer genom straff och dråpligt självmål så fanns det mer att hämta här. Och det är just i de trötta minuterna 70-85, som vi måste vilja mer.

Ahmed och Jonas bränner två riktigt fina lägen i slutskedet. 4-2 i göten kommer när vi satsar allt för kvittering.

Svårt att utvärdera. Vi svänger mellan bra och sämre spel i en jämn match. Härlanda visar noggrannhet och effektivitet, likt vi gjorde mot Fröjden i premiären.

Härlandas mittback tillstår i matchens slutskede att ”det här är det oskönaste gänget vi mött” vilket får mig att känna en tacksamhet över att slippa spela i ett sådant rövgäng, för vem utrycker sig så? Tankeställaren blir omedelbar när jag inser att vår egen Erik sagt detta om exakt varenda lag vi mött i år med rungande medhåll från samtliga närvarande.