Hemmapremiär 2.0

Imorgon är det dags för den riktiga hemmapremiären på vår riktiga hemmaborg: Bergsjövallen Gräs! Det är Gunnared KIF som kommer på besök och vi kommer få se ett Real som kommer kriga stenhårt för att behålla den förlustfria sviten och återta serieledningen.

Aslani

Gunnared kommer senast från en förnedrande förlust mot Vatra med hela 7-1 där man även fick sin försvarsklippa Chiaco Aslani utvisad. Chiaco som spelade samtliga matcher för Gunnared förra säsongen fick direkt rött redan i första halvlek mot Vatra, något som säkert bidrog till de höga siffrorna.

Men det var faktiskt inte första gången denna säsongen som Gunnared fick se sig besegrade med just siffrorna 7-1! I premiären var det nämligen Partille som slog Gunnared med exakt samma siffror. Till den matchen kom dock Gunnared med bara 11 man på laguppställningen, och även då saknade man Aslani.

Mellan dessa båda matcherna har Gunnared dock hunnit med att ta poäng mot serieledande Gothenburg Celtic. 2-2 slutade den matchen efter två tidiga mål av Hiwa Gholamzadi.

Gholamzadi

30-årige Gholamzadi är för övrigt Gunnareds bäste målskytt denna säsong på tre mål och har alltså gjort alla Gunnareds mål förutom ett.

Fun fact om Hiwa Gholamzadi är att han har representerat inte mindre än fyra(!) klubbar som blivit tvungna att lägga ner: Astro, Evins och Elit och nu senast Sveakurd. Däremellan hann han med en ettårig sejour i Gamlestadens FF.

Förra säsongen var Gunnared nära på att gå upp, men till slut hamnade man trea på målskillnad bakom Inter Linné och Lekstorp. I år har det sett lite trögare ut och man har alltså bara en inspelad poäng på tre matcher.

För Reals del så har säsongen inletts på ett väldigt förnämligt sätt. Två segrar och en oavgjord match och bara tre insläppta mål (minst i serien) gör att Real placerar sig på andraplatsen i tabellen en poäng efter Celtic som har en match mer spelad.

Senast hade man det jobbigt ute på Fotö men kunde ändå kontrollera större delen av matchen och åka hem med alla tre poängen.

Tyvärr åkte vi på en skada på Seb vilket gör att han missar matchen imorgon och troligtvis blir borta ett tag. Det positiva är att vi har haft väldigt bra närvaro på träningarna och har gubbar så vi kan ersätta skador/avstängningar utan att det blir kris så fort någon är borta.

Håll ögonen på Farsan som gjort mål i bägge matcherna han varit med och spelat såhär långt samt Haris Galijatovic som gör debut imorgon!

19:00 är det matchstart. Vi ser fram emot vår första hemmamatch på gräs (utan stora bajshögar) och hoppas på mycket publik på Bergsjövallen där solen alltid skiner!