Inför årets första match

På söndag är det äntligen dags för årets första match. Förra veckan skulle vi tagit emot Angereds IS men då laget hastigt och plötsligt fick läggas ner blir det istället Knippla som får stå för motståndet i första matchen.

Knippla slutade förra året på en åttondeplats i div 6 C, där de huserat sedan de åkte ur div 5 år 2010.

Knippla beskrivs som ett stabilt mittenlag som under de senaste åren aldrig varit inblandade i vare sig topp- eller bottenstrid.

Knippla har haft två träningsmatcher inplanerade redan under 2017, men det är lite oklart om båda genomförts. På förbundets hemsida finns inget resultat registrerat från den första matchen, där man skulle mött FC Heden den 11 februari. Gissningsvis tillät inte vädret att matchen kunde spelas. Däremot tog man en fin skalp när FTU besegrades för två veckor sedan med 2-1.

Knippla har de senaste säsongerna inte haft någon starkt lysande stjärna som utmärkt sig, utan man är en lagmaskin där flera spelare hamnat på 7-8 mål i den interna skytteligan. Även om deras spelande tränare 29-årige Kwame Amoateng för många är bekant sedan sin tid i GAIS. Amoateng har även två U-19 landskamper på meritlistan.

Det lär alltså bli en spännande match på söndag där Real får chansen att testa flera av nyförvärven. Rykten går också om en och annan comeback i den vita tröjan. Ta er till Bergsjövallen och se med egna ögon! 14:00 på söndag alltså. Vi ses där!

Knippla IK