Inför Bergsjö IF – Real Maskin

Då är det äntligen dags för derby igen! Serieledarna Bergsjö IF tar emot tabelltrean Real Maskin i Derbi della Bergsjövallo. Matchen kommer spelas på konstgräset tyvärr, men än så länge har vi vunnit samtliga matcher på konstgräs så det kanske är positivt för oss.

Bergsjön har inlett säsongen starkt och är hittills obesegrade på sina sex inledande matcher. 20-5 i målskillnad talar sitt tydliga språk, man har ett stabilt försvar samtidigt som man är livsfarliga offensivt. Flest mål i år har Durim Bublica stått för med sina fem fullträffar, tätt följd av Nesredin Saleh Nesredin samt spelande tränaren Valon Hetemi på fyra respektive tre baljor.

Real började fint med två segrar på de tre inledande matcherna, sedan har det blivit två kryss mot Vatra och Tollered. Med halva serien avklarad parkerar man på tredjeplatsen, vilket ändå får ses som klart godkänt som nykomlingar. Flest mål i Maskinen har Tobbe Olovsson stått för med sina tre.

I Bergsjö IF hittar vi inga avstängningar, däremot får Real klara sig utan Mange som fick sitt tredje gula kort i matchen mot Tollered.

Vi har genom åren haft bra matcher mot Bergsjö IF där höjdpunkten givetvis är matchen 2018 när vi vann med hela 6-1. På de fyra senaste matcherna lagen emellan har Real vunnit två och Bergsjö IF två.

Det blir spännande att se hur bottentippade Real Maskin står sig mot topptippade Bergsjö IF i år. Matchen startar kl 19:15 på fredag på Bergsjövallens konstgräs. Vi ses där!