Inför Bergsjön SK – Real Maskin

Då var det dags för årets (förhoppningsvis) sista match. I och med alla avbrutna matcher det senaste så finns det ju en ganska stor risk att lag utesluts osv, därför kan vi inte med säkerhet säga att det blir årets sista match. Blir lag uteslutna efter avslutat seriespel kan det bli så att lag i de olika sexorna ställs emot varandra i ett kval om att få stanna i sexan.

Och på tal om avbrutna matcher så är just söndagens motståndare ett av lagen som varit indragna i flertalet av dessa. Först blev deras match mot Bjurslätt avbruten den 1 september pga att flera spelare hamnat i bråk. Sedan mötte de Gamlestaden i omgången efter och här vågade domaren inte bryta matchen av rädsla för sin egen säkerhet, men det delades ut ett gäng kort i denna match, se bild —>

Nu senast var det deras match mot Syrianska i söndags som blev avbruten pga att spelare i båda lagen inte kunde sköta sig.

Det är såklart tröttsamt, men vi som mött BSK ett antal år vet att det är ju absolut ingen tillfällighet att det är just deras matcher som blir avbrutna. Bergsjön SK/Somalia SK/Somalisk Viking har alltid varit kända för att spela fult och även fuska med spelare m.m. Här finns ett härligt matchreferat från 2010 signerat Farsan där Somalisk Viking (som de hette då) fick två man utvisade mot Real.

I derbyt mot Real Maskin har BSK nu blivit ådömda att spela med tredomarsystem pga allt som hänt under säsongen, något vi såklart uppskattar då det är mycket svårt för en ensam domare att se all skit dom gör.

Bergsjön SK har åtminstone fem spelare avstängda: Sina två skyttekungar Zakaria Shariff Abdi Nuur och Mahad Awil Mohamud med 7 resp 6 mål, Abdirahman Ibrahim, Mohamed Hassan Mohamed samt Mohamed Hussein Ali.

Vi vet inte än om det är några fler spelare som straffats efter deras senaste avbrutna match mot Syrianska. Men mest troligt är att dessa straff inte hunnit verkställas än utan de kommer i så fall förmodligen ske till nästa säsong.

Utöver detta har även deras tränare Yoonis Hassan blivit avstängd pga att han betett sig illa, bland annat i våras mot Real där han uttryckte sig rasistiskt mot en av våra spelare.

Det är ju ingen slump heller att det är Bergsjön SK som leder varningsligan med sina 50 gula och 7 röda, ungefär det dubbla gentemot de flesta andra lag.

Matchen i våras mot BSK var en riktig plattmatch från vår sida. Fyra återbud samma dag gjorde att vi fick starta matchen med en skadad Jerry som höll exakt 1 minut och 50 sekunder och med bara en avbytare. En ovan backlinje hängde inte riktigt med BSK:s snabba anfallare och det står 0-4 redan efter 20 minuter. Alexander Brask som kom efter att matchen startat får hoppa in och gör 1-4 på sin första bolltouch och Freddan reducerar till 2-4 i början av andra halvlek. Närmare än så kommer vi tyvärr inte, trots att vi spelar betydligt bättre än Bergsjön SK. Lite fokus första 20 så hade vi vunnit den matchen. Det är förhoppningsvis något vi tar med oss till matchen på söndag.

Det har alltid varit ganska målrika tillställningar när vi mött BSK. 4-2 i våras som sagt, förra säsongen vann BSK vårmötet med förnedrande 8-0 där Joel gjorde sitt berömda självmål. På hösten vann vi med 3-2 på ett blött Kviberg 14. 2016 vann BSK båda matcherna (3-1 och 5-2), 2015 slog vi dom med 7-0 på våren och höstmötet slutade 2-2.

Vi kan alltså räkna med mycket mål och förmodligen en del varningar också till denna årets sista seriematch. Hoppas få se många av er där så kan vi förhoppningsvis lägga denna sketsäsong bakom oss sedan.

Hala Maskin!