Inför Bergsjön SK – Real Maskin

Dags för ”bortamatch” på Bergsjövallens konstgräs mot årets kanske största skräll Bergsjön SK (f.d. Somalia SK). Somalia som var nära på att halka ur sexan 2015 gjorde ett mycket bättre 2016 och lyckades till slut knipa femteplatsen. Trots detta var det nog inte många som tippade på att Bergsjön skulle hålla sig på övre halvan denna säsongen då de har en tendens att vara väldigt ojämna och förra årets femteplats berodde nog mer på alla lag som drog sig ur än deras egna prestationer.

Bergsjön SK har inlett säsongen fint med två segrar, tre oavgjorda och bara en förlust. Enda förlusten kom mot Sveakurd (2-0) och man slog i premiären favorittippade Bergsjö IF med 1-0. Förra veckan slog de Croatia med 3-2.

För Real har det gått knackigare även om man spelat upp sig ordentligt de tre senaste matcherna. 0-0 i halvlek senast mot Bergsjö IF (med den truppen) måste ses som ett ordentligt styrkebesked och förhoppningsvis något att spinna vidare på. Även mot Croatia gjorde man en bra match och mot Partille veckan innan skulle Real haft tre poäng.

Förra säsongen tog Real emot Somalia redan i den andra omgången. Såhär lät det då: ”Somalia ägnade större delen av matchen åt att filma och tyvärr gick domarn i fällan nästan varje gång. Vi sätter inte våra chanser och är alldeles för passiva i försvarsspelet. Då vinner man inga matcher. Två självmål och en horribelt dömd straff så var ridån nere för Maskinen för denna gång.”

Även andra matchen blev en tråkig tillställning där Real haft ledningen två gånger men Somalia vänder i andra halvlek och vinner med 5-2 efter att Real fått två man utvisade efter att Somalia ägnat större delen av även denna match åt filmningar och fula efterslängar.

Tyvärr verkar detta tråkiga beteende som de senaste åren definerat Somalia SK finnas kvar även i år, trots namnbytet. Så det gäller att vi är noga med hur vi själva spelar och inte ger dem några fördelar genom att vi beter oss lika illa själva.

Mangemos är fortfarande skadad och läget med Dubo och Oskar är för närvarande lite oklart. Momo avstängd efter sitt röda kort senast. Men i övrigt ska hela truppen vara tillgänglig för spel, så denna gången kanske Nando slipper hoppa in.

Torsdag alltså, 20:15 på Bergsjövallens konstgräs. Vi ses där!