Inför Bergum – Real Maskin

Efter ett par tunga veckor med mycket skador och sjukdomar så ser läget inför morgondagens match mycket bättre ut. Så gott som samtliga är tillgängliga för spel, något vi inte varit bortskämda med hittills under säsongen.

Det är alltså dags att bege sig den 45 minuter långa färden rätt ut i skogen för att möta Bergums IF.

Bergum har startat säsongen starkt och leder serien efter sju omgångar. Två oavgjorda och resten segrar tyder på en bra disciplin i laget och förmodligen även en bredd många klubbar i sexan har svårt att matcha. Man snittar två mål framåt och ett bakåt per match, vilket även detta är ovanligt låga siffror både framåt och bakåt om man ser på hur det brukar se ut i 6A.

I sin senaste match var Bergum illa ute och låg under två gånger mot Bergsjön SK, men med mål i 82:a och 86:e minuten lyckades man vända och vinna med 3-2. Så det är förmodligen med gott självförtroende man går in i matchen imorgon. Inga avstängningar i Bergum heller såvitt vi kan se.

Real var tvungna att ställa in matchen som skulle spelats förra veckan mot Gamlestadens FF, då man inte fick ihop lag pga skador och annat. Innan dess var det två tunga förluster mot Bergsjö IF och Bergsjön SK. Den uppskjutna matchen gav en välförtjänt paus och förhoppningsvis lite andrum till truppen som fått kriga enormt de senaste veckorna. Detta märktes av på den välbesökta träningen igår där även ett par gamla legendarer som Håkan ”Årets rökare” Klaesson och Mats ”Mastodontfilms-Matz” Olaussen dök upp. Träningen var nog den bästa sedan serien drog igång, och förhoppningsvis kan vi bibehålla den intensiteten till matchen imorgon!

Matchstart 19:00 ute i skogen. Vi ses där (eller inte)