Inför Bjurslätt – Real Maskin

På lördag är det dags för årets andra match, och det är Bjurslätt som står för motståndet borta fast hemma på Bravida Arena. Ett Bjurslätt som, precis som Real, tog en poäng i sin premiärmatch mot Syrianska i måndags. 2-2 slutade den matchen efter att Bjurslätts nr 10 Kristoffer Karlevid skruvat in en hörna direkt i mål i slutet av den första halvleken. Alla målen kom alltså i den första halvleken och mycket mer info än så har vi tyvärr inte i nuläget då inget av lagen verkar ha någon aktiv hemsida.

Det vi vet om Bjurslätt är att förra säsongen var man nära att åka ur men klarade sig till slut på rätt sida strecket med sina 18 poäng. (Med den poängskörden hade man alltså åkt ur 6A förra säsongen).

Laget har blandat och gett en del under försäsongen. 2-2 mot div 7-laget SG imponerar inte och man har även hunnit åka på storstryk mot Zenith och Hovås (båda hemmahörande i div 5). Däremot lyckades laget ta sig vidare från sin grupp i Hisingsmästerskapen som bästa tvåa efter att ha slagit Finlandia med 1-0 (torsk mot Torslanda med 2-0). I kvarten blev dock Eriksberg (div 4) numret för stora och man förlorade med 1-0.

Real å sin sida tappade en tvåmålsledning med kvarten kvar förra veckan och det är såklart surt. Men om man ska se det positivt så är det första gången vi inte förlorar en premiär i div 6.
Dock krävs att alla höjer sig ett par snäpp inför nästa match om vi ska åka hem till Kortedala med alla tre poängen. Jagge är avstängd till denna match och Jerry, Lukas och Andres är fortfarande borta. I övrigt ska hela laget vara tillgängliga för spel vilket bådar riktigt gott. Helgmatch på ett soligt Bravida Arena och 11 plusgrader, blir nästan inte bättre än så.

Framåt Real!