Inför Croatia – Real Maskin

På torsdag åker Maskinen upp till Gamlestadsvallen för första gången i år och det är Croatia som står för motståndet. Tror faktiskt det är första gången vi spelar på Gamlestadsvallens konstgräs över huvudet taget, så det ska bli spännande.

Croatia gjorde en helt ok säsong förra året och man slutade på en sjundeplats, en poäng efter Real Maskin. Real var även det starkare laget förra året och vann vårmötet med 4-1 medan returen hemma på Bergsjövallen slutade 3-3, en match som till stor del förstördes av bråk både på läktare och på plan (En Croatia-spelare blev avstängd i två år efter att han attackerat domaren bl.a.)

Real Maskin har för övrigt aldrig förlorat mot Croatia, 2014 tog Real full pott i vårmötet och vann sedan även den sista matchen för säsongen och skickade ner Croatia i div 7.

Lukas Wallmander, vår forne skyttekung gjorde under de båda mötena med Croatia förra året totalt fem mål, så han trivs med att möta de rödvita såväl på hemmaplan som på bortaplan.

Croatia skulle spelat sin fjärde match för säsongen i fredags mot Tollered, men tydligen blåste det så mycket på Gamlestadsvallen att matchen fick ställas in. I övrigt har man inlett säsongen klart godkänt med två oavgjorda matcher och en seger. Man verkar inför denna säsong ha fått in en hel del nya spelare och siktar i år på en topplacering.

Real har i vanlig ordning inlett säsongen bedrövligt, men tog första poängen förra veckan mot Partille efter en riktig krigarinsats från samtliga på plan. Förhoppningsvis är detta något man kan jobba vidare på och då kommer även poängen att fortsätta trilla in.

I Real är Robin och Niklas tillbaka från sina skador. Även Johan Larsson ska vara redo för spel denna vecka, så då är så gott som samtliga tillgängliga förhoppningsvis.

Vi vet att det kommer bli en tuff match, så det gäller att alla kämpar och krigar för varandra. Matchen startar på torsdag kl 20:15 på Gamlestadsvallens konstgräs. Vi ses där!