Inför Gamlestaden – Real Maskin

På lördag är det återigen dags för två av lokalfotbollens behållningar när det kommer till internet och sociala medier att drabba samman. Det är Real som kommer på besök till Gamlestadsvallens konstgräs för att möta Gamlestaden FF.

Med två raka derbysegrar i bagaget och bara en förlust på de senaste åtta matcherna är det ett Real fullt av självförtroende som ska åka den lilla biten från Kortedala till Gamlestaden. Den dåliga säsongsinledningen har vi sedan länge borstat av oss och nu fortsätter vi blicka uppåt i tabellen.

Gamlestaden har haft lite sviktande form efter sommaren och förlorat tre av fem matcher. Senast mot Partille i en match som slutade 6-4! Förra veckan skulle GaFF mött Bergsjö IF men den matchen fick tyvärr ställas in pga vädret, så det är nog ett matchsuget och taggat GaFF som kommer till match den här gången. Man vill säkerligen även revanschera sig för den nesliga förlusten i våras mot Maskinen.

Vårmötet slutade som bekant 1-0 till Real efter bland annat ett vackert mål av Freddan och fantastiskt målvaktsspel av Robin. Denna gången ska vi förhoppningsvis kunna ställa upp med ett starkare lag och trycka tillbaka GaFF mer än senast. Tyvärr fick Isaac Mintz sitt tredje gula kort i förra matchen och han missar därmed matchen på lördag. Även Momo har nu fått sin avstängning från matchen mot Partille (bara en månad sent) så han missar också matchen. Men i övrigt ska samtliga spelare vara tillgängliga för spel.

För Reals del gäller det att hålla ett extra öga på Axel Karlténius som med sina 16 mål stått för en tredjedel av GaFF:s målproduktion i år och faktiskt leder skytteligan i 6A just nu. För Johan Magnusson, Jonte och Andres gäller det även att inte dra på sig onödiga kort då alla tre är i farozonen att bli avstängda.

Matchen spelas alltså på lördag kl 14:00 på Gamlestadsvallens konstgräs. Vi ses där!