Inför Gamlestadens FF – Real Maskin

På söndag den något okristliga tiden 12:00 är det dags för Maskinen att ta sig an Gamlestadens FF på Gamlestadsvallens gräs. GaFF har gjort en väldigt bra säsong såhär långt och ligger tvåa, sex poäng efter suveräna Sveakurd. Man har bara förlorat en match i år och det var i andra omgången när Götaholm vann Gamlestadsderbyt med 2-1.

För Real har det gått knackigare, men efter en riktigt svag vår har laget återhämtat sig lite och i senaste matchen mot Bjurslätt hade man kunnat åka hem med både en och tre poäng med lite bättre skärpa framför mål. Flera spelare väntas vara tillbaka i truppen som saknats pga skador/avstängningar, däribland Joel Elfving och Lukas Wallmander som varit med och tränat för fullt efter uppehållet.

Förra matchen mellan dessa båda lag har vi nästan glömt vid det här laget. När Maskinen var inne i sin allra tyngsta fas i våras kom GaFF på besök till Bergsjövallen där Real kunde mönstra tio spelare men där man ändå lyckades hålla emot bra första halvtimman. Sedan stack det iväg lite i takt med att orken började tryta hos Real. Denna gången ska vi komma mycket bättre förberedda och förhoppningsvis kunna bjuda på en ordentlig match!

Gamlestadens Tobbe Bui har gjort en fantastisk vår och leder skytteligan i 6A med sina 19 gjorda mål. På en delad andraplats hittar vi även Robin Forsberg med 11 mål. Tillsammans har dessa båda herrar gjort mer än hälften av Gamlestadens mål och är såklart oerhört betydelsefulla för lagets framgångar i år.

I GaFF är Augurell avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i matchen mot Syrianska. Även Mabiala, Cardoso, Forsberg och Thalén riskerar avstängning vid nästa gula kort.

För Reals får man klara sig utan Farsan som är avstängd, men istället är det en hel drös spelare tillbaka i truppen sen senaste matchen.

Tidigare möten:

2018-04-20 Real Maskin BK – Gamlestaden FF 2-7
2017-09-23 Gamlestaden FF – Real Maskin BK 3-3
2017-06-22 Real Maskin BK – Gamlestaden FF 1-0

Varmt välkomna till Gamlestadsvallens bortasektion på söndag kl 12!