Inför Götaholm – Real Maskin

På lördag är det återigen dags att bege sig till gamla fina Gamlestadsvallen för lokalderby mot Götaholm BK. Götaholm, vår 92-åriga granne från Gamlestan, inledde denna säsongen inte helt övertygande. Man började förvisso med två segrar över Somalia och Gambianska, men sedan åkte man på förluster mot lag som Lekstorp, Croatia och Surte innan man fick ordning på skutan igen. Och självklart var det just mot Real Maskin det vände för Götaholm, vad annars? GBK spelade upp sig rejält sedan och avslutade våren på en stabil fjärdeplats.

Efter sommaren har det dock sett tufft ut för de blåvita och enda segern efter uppehållet kom på WO mot Lekstorp. Det har varit idel tajta matcher där Götaholm förlorat med uddamålet eller spelat lika (mot Sveakurd för tre veckor sedan, imponerande!)

Nu tror dom säkert att dom ska kunna vända på trenden mot Real igen, men det ska vi minsann inte bjuda dom på.

Även Real har ju haft det tufft efter sommaren, men har ändå ryckt upp sig lite och har nu spelat fyra matcher på raken utan förlust (om man inte räknar WO-matchen mot Sveakurd).

Vårmötet mellan dessa två lag var en ganska jämn historia där Real dominerade större delen av matchen, men det var Götaholm som satte chanserna och kunde vinna med 2-1 efter två mål av Mido Mohsen.

Denna gången är Real fast beslutna att göra en bättre match och ta med sig tre poäng hem till Kortedala. Timmie och Johan är tillbaka efter sina avstängningar, men ingen av dom har synts till på träningsanläggningen det senaste så vi får väl se om dom är med på lördag. Joel ”Mr 18%” Elfving spelade sin sista match för säsongen mot Surte, då han har bokat en hytt på Silja Line i en månad för att ”hitta sig själv”.

På kvällens träning kommer truppen tas ut och det ska bli spännande att se hur Coach/Nando tänker inför helgens drabbning.

Matchen börjar 14:00 på lördag, på Gamlestadsvallen. Vi ses där!