Inför Götaholm – Real Maskin

På fredag är det match igen. Det är dags för årets första besök till Gamlestadsvallen och möte med Götaholm BK. Ett Götaholm som i år storsatsar och har som tydlig målsättning att vinna serien. Man har värvat in stora namn från hela Göteborg med omnejd, bland annat Josef Anani och Isaac Mintz som ju valde att lämna Maskinen inför denna säsong.

Det har dock inte riktigt gått enligt planerna såhär långt och man parkerar för närvarande på en sjundeplats i tabellen, en placering bakom Real Maskin. Senaste segern för Götaholm kom den 18 april emot jumbon Partille och sedan dess har man hunnit med att förlora med 9-3 mot Sveakurd och spela 0-0 mot Syrianska/Arameiska.

Real har å sin sida kommit igång efter den bedrövliga inledningen på säsongen och har på sina två senaste matcher hela 10-2 i målskillnad! Segern mot Bergsjö IF var naturligtvis skön men frågan är om det inte var skönare nästan att äntligen slå Partille som man haft så stora problem med genom åren.

Med bra närvaro på träningarna och en ruggig konkurrens på samtliga positioner så har Maskinen tagit sig bort från botten och siktar nu vidare mot toppen. En seger på fredag innebär att man går om Tollered och Bergsjö IF och tar sig upp på fjärdeplatsen, vilket vi såklart hoppas på.

Förra året vann Götaholm och Real varsinn match, där Götaholm var piskade att vinna i sista omgången medan Maskinen inte hade något alls att spela för. Den matchen slutade 2-1 där Götaholm tog det egentligen enbart på inställning medan Real vann första mötet med 3-2 i en match man fullständigt dominerade från början till slut.

I Real har man hittills klarat sig undan avstängningar men både Farsan, Mange och Jonte ligger i farozonen med två gula kort var. Lukas är fortsatt borta pga skada, men i övrigt ska hela laget vara tillgängliga för spel på fredag.

Vi hoppas att solen skiner lika mycket i Gamlestaden som i Bergsjön och att det blir en härlig tillställning (och att vi slipper komma därifrån med trasiga kalsonger den här gången).

Matchstart alltså klockan 19:00 på fredag på Gamlestadsvallen gräs. Vi ses där!