Inför Göteborgs City – Real Maskin

På måndag skulle Maskinen spelat sin fjärde träningsmatch för i år. Tyvärr har två matcher blivit inställda pga olika omständigheter så istället är det vår blott andra träningsmatch.

Vi beger oss allså till Heden på måndag klockan 20:00 för att möta Göteborgs City FF för första gången i Reals historia.

Göteborgs City bildades 2007 och firar 10-årsjubileum i år. Man har sedan starten hunnit spela i alla olika div 7-serier, men har de senaste två säsongerna huserat i div 6C. 2015 hamnade man näst sist men fick ändå stanna i sexan då flera lag drog sig ur. Förra året hamnade man på en niondeplats (av tolv), och känslan är väl att man blir bättre och bättre för varje år.

Under Silly season har GCFF inte legat på latsidan, utan man har gjort klart med inte mindre än åtta nya spelare, varav gubbar som Sebastian Chitsaz och Yosef JT utmärker sig då de har kopplingar till flera Real-spelare. Yosef var ytterst nära att skriva på för Maskinen i vintras, men valde till slut GCFF där han även nätade i sin debut förra veckan.

GCFF har hunnit spela tre träningsmatcher, det har blivit en seger (mot Backatorp) och två förluster (mot Arbetarnas och 6A-laget Croatia nu senast). Så inte helt lätt att avgöra hur GCFF ligger i sin försäsongsträning, men skulle väl tippa på att det är ungefär som med Real. Många nya spelare som kanske inte riktigt hittat sin position än, men bra flås och det blir säkerligen en tuff match för Maskinen.

Väl mött på Heden på måndag 20/3 kl 20:00!


Göteborg City FF