Inför Gothenburg Celtic – Real Maskin

Då var det dags för årets absolut viktigaste match. Croatia gjorde sitt jobb i förra omgången och slog Angered som annars hade haft chans på andraplatsen. Vi lyckades till slut få hål på Partille och kunde åka hem till Göteborg med sköna tre poäng. Nu gäller det. Allt vi jobbat för hela säsongen ihopkokat i en sista match, vinna eller försvinna.

Gothenburg Celtic inledde säsongen strålande och ledde serien efter fyra omgångar. Sen blev man av med sin spjutspets som f.ö. fortfarande ligger åtta i skytteligan i 7A trots att han alltså bara spelat fyra matcher. Efter dessa fyra matcher har man dock inte tagit några fler poäng och man parkerar för närvarande på en sjätteplats i en lite haltande tabell.

Även om Celtic haft lite kräftgång så har man varit nära att ta poäng vid ett par tillfällen efter sommaren. Det blev uddamålsförlust både mot Partille och seriesegrarna Croatia. I matchen mot Croatia dröjde det ända till 87:e minuten innan hemmalaget kunde få in segermålet.

För Real har det sett något bättre ut även om man såklart hade hoppats på att kunna rubba Croatia. Men tre segrar, en oavgjord och en förlust gör att laget ligger trea i skrivande stund, två poäng efter Vatra men med en match mindre spelad. För att komma upp på den åtråvärda andraplatsen är det alltså bara seger som gäller i sista matchen.

Förra mötet mellan dessa båda lag blev ganska mycket ställningskrig även om Real till slut kunde städa av motståndet och vinna med 4-0. Celtic fick en man utvisad redan i första halvlek den gången, men man fortsatte kriga hela matchen och gav sig aldrig.

Herrera

Vi kan nog räkna med ett minst lika taggat Celtic på lördag. Mittbacken Juan Carlos Herrera fick syna det röda kortet i senaste matchen och är därför avstängd.

I Maskinen är SEB äntligen tillbaka efter sjukdom och Niklas efter en längre skadefrånvaro, istället saknas Lukas, Mattias och Anders IR.

Vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss på Heden på lördag och förhoppningsvis blir det en rolig tillställning och mycket kamp! Vi ses!