Inför Härlanda – Real Maskin

Återigen dags att möta ett av Göteborgsfotbollens alla nystartade lag (nåja). FC Härlanda startade 2012 då man faktiskt spelade i samma serie som Real Maskin, i division 7B. 2012 slutade det med en oavgjord och en förlust mot ”Fångarna”. I första matchen som slutade 3-3 fick Real inte mindre än tre(!) utvisningar. Sedan 2012 har klubbarna inte mötts och det ska bli spännande att se hur laget står sig åtta år senare.

Härlanda har gjort en klart godkänd säsong såhär långt och man slog bland annat Croatia i förra omgången med hela 4-2. Man har förlorat två matcher i år, bägge med 2-0, mot Bergsjö IF och Gamlestaden.

Precis som i Real så har målskyttet spridits ut en del och lagets bäste målskytt är Felix Wulff på tre fullträffar. Härlanda toppar Fair Play-ligan och har inga avstängningar (inte haft någon på hela säsongen), man har heller ingen som riskerar avstängning. I Real är det Tobbe #10 Olovsson som står på två gula och därmed riskerar att missa säsongens sista match om han tar ett gult mot Härlanda.

Härlanda ligger alltså en poäng bakom Real, men man har även en match mindre spelad. Vill vi hålla Härlanda bakom oss i tabellen är det alltså av yttersta vikt med tre poäng ikväll.

Laget ser bra ut. Inga avstängda som sagt, så det är stenhård konkurrens på samtliga positioner.

Matchstart 20:15 på Härlanda Park ikväll. Vi ses där!