Inför Menisken IF

Segens sötma sitter i sen lördagen och för min personliga del även från igår. Welbeck. Vilken jävla kille! We’re goin’ to WembleySkärmavbild 2015-03-09 kl. 22.43.31

För vår egen del var den en otroligt skön seger mot United Africa som sitter kvar som en popcornkärna som fastnat i tänderna. När man är lite nere kan man dra bak tungan och slicka på den och återuppleva popcornet som segern var.

 

Men som det alltid är i fotboll så kommer det en ny match och denna gången är det det gamla klassiska laget Menisken IF.

 

Menisken IF spelar i division 7B efter att de slutade trea i samma serie förra året. Menisken hade med två omgångar kvar chansen att sluta tvåa men kryssade de två sista matcherna vilket gjorde att de hade tre poäng upp till Landala IF som blev tvåa. Trotts att Menisken hamnade på tredje plats och fick en plats till division 6 valde laget att tacka nej till platsen och fortsätta lira boll i division 7. Iår kommer Menisken troligtvis fortsätta att bygga sitt lag och sikta vidare på nå ett bra resultat i division 7. Om de skulle ta klivet upp efter denna säsongen är för mig oklart. Meniskens säsong började med en träningsmatch mot Solväders FC. Solväders spelar i division 7C där de slutade fyra förra säsongen. Matchen slutade 5-1 till Solväders FC som enligt Meniskens hemsida var en rätt ojämn match. Menisken beskrev det som Getafe mot Barcelona där Menisken hade 3 skott och Solväders ca 100. De höjdpunkter Menisken tog med sig från matchen var att deras kaffe var gott och att det inte snöade. Ungefär så bra var Meniskens insats mot ett på pappret likvärdigt motstånd.

Menisken IF

Menisken IF

Men Menisken laddade om. Ny match. Denna gången mot Käringön. Käringön har vi spelat mot många gånger då de låg i vår serie i division 7A. Käringöns FC slutade sexa förra säsongen. Menisken gick segrande ur matchen där det fanns chanser åt båda håll men där Menisken hade den starkare målvakten för dagen. Menisken tyckte även själva att de kontrollerade matchen rätt bra under långa perioder men att de släpper in Kärringön i matchen genom att de blir för offensiva. När det går bra vill alla följa med upp i blixtanfall och det är få som jobbar hem för att försvara. Trotts detta gick Menisken vinnande ur fajten med hela 4-0. Detta efter en gedigen laginsats som tappar lite på slutet i takt med att mittfältet blir tröttare och tröttare.

 

Meniskens nästa match är på pappret en svårare match då de möter Kortedalas stolthet: Real Maskin. På söndag klockan 18 gästar Real Maskin Heden för en fotbollsmatch som ska hjälpa båda lagen att bygga vidare på sitt spel.

 

Menisken IF – Real Maskin BK
15/3 – 18:00
Heden 2