Inför Real Maskin – Angered SK

På onsdag är det dags för hemmapremiär på Bergsjövallens konstgräs. Det är Angered SK som kommer på besök och precis som Real har ASK spelat en match hittills och det var mot Vatra KIF. Dock fick Angered inte med sig några poäng ifrån den matchen till skillnad från Maskinen som efter en gedigen kämpainsats fick med sig alla tre poäng hem till Kortedala.

Angered SK är, i likhet med Vatra KIF, ytterligare ett i raden nystartade lag ifrån nordöstra delarna av Göteborg. 2017 startade verksamheten och första säsongen kom man näst sist i div 7. Förra säsongen hade man ett tag lite topphäng men blev uteslutna efter att ha använt otillåtna spelare. Man tog bland annat poäng mot nu uppflyttade Inter Linné och var nära på att slå seriesegrarna Lekstorp. I år är man tippade på en fjärdeplats av Rasta & Dalla.

I första matchen blev det som sagt förlust mot Vatra KIF med 2-1 efter att Vatra tagit ledningen med både 1-0 och 2-0 innan halvtid. Med halvtimman kvar reducerade ASK genom nummer 3 Ali Said Hannsan, men närmre än så kom man aldrig.

För Reals del gick seriepremiären mycket bra. Förutom tre poäng klarade vi oss utan skador och avstängningar, vilket vi inte är helt bortskämda med. Så konkurrensen i laget fortsätter vara stenhård och det gäller för samtliga att bevisa att man ska ha en plats i laget.

Vi tränar som vanligt ikväll kl 20:00 på Bergsjövallens konstgräs. Matchen går av stapeln på onsdag kl 19:45 på samma plan. Vi ses där!