Inför Real Maskin – Bergsjön SK

På onsdag är det dags för derby igen på Bergsjövallens gräs! Bergsjön SK kommer på besök från andra sidan staketet klockan 15:15. Ett Bergsjön SK som vaknat till liv efter en tuff inledning på säsongen och gick om Real Maskin i och med segern senast. Man startade maj månad med att förlora mot Gamlestaden med 3-10(!) men har sedan dess tagit 7 poäng på 4 matcher. Nu senast slog man alltså Syrianska med 8-1. Det är med andra ord ett lag med kapacitet att göra många mål, men även släppa in många mål (de är med sina 35 insläppta det lag som släppt in flest mål denna säsong).

Real verkar efter två riktiga plattmatcher fått upp gnistan igen och mot Tollered senast hade man chansen att åka hem med både 1 och 3 poäng, men fick till slut se sig besegrade efter ett sent segermål av Mellberg. Men vi tar med oss mycket gott från den matchen och hoppas vi kan fortsätta spela bra fotboll så kommer målen och poängen att komma.

Förra säsongen vann Real Maskin och BSK varsin match där BSK drog längsta strået på våren medan Real tog hem de tre poängen på hösten i den minnesvärda matchen på Kviberg 14. BSK startade för övrigt förra säsongen mycket starkt och hade topphäng hela våren, men tappade under hösten allt och hamnade till sist femma med bara 2 poäng inspelade på de sju avslutande omgångarna.


Maskinen får tyvärr klara sig utan Jagge som blev varnad mot Tollered, men istället kan man glädjas åt att Mangemos är tillbaka från sin avstängning. Dessutom är Johan Larsson, Ilmar och Riccardo som saknades sist tillgängliga till denna match. Kvar på skadelistan finner vi Ahmed, Lukas och Sebbe (den sistnämnde hoppas klubbläkarn kunna vara tillbaka innan sommaren).

Två matcher kvar innan VM-uppehållet, nu gäller det att samtliga kommer och gör sitt jobb på träningar och match så vi kan gå till uppehåll med en positiv trend!

Hala Maskin!