Inför Real Maskin – Bergsjön SK

Efter derbysegern förra veckan laddar Maskinen direkt om batterierna inför derbyvecka 2. Denna gången är det Bergsjön SK som står för motståndet, och förhoppningsvis kan vi denna veckan spela på gräset.

Vårmatchen mellan dessa båda lagen behöver vi inte gå in på mer än att det är en av blott två matcher denna säsong där vi inte lyckats göra mål (om man inte räknar Joels fina pastej över Junior). Den andra mållösa matchen denna säsong var mot Lekstorp av alla lag. Men det var då, vi hade en sargad trupp och fick spela nästan hela matchen med 10 man trots att vi inte fått någon utvisad (Jerry skadade sig på uppvärmningen).

Detta blev dock brytpunkten för oss, och efter matchen mot BSK har Maskinen presterat riktigt bra. Förutom plattmatchen mot Pushers på Gröna Vallen så har vi tagit poäng i nästan alla matcher. Real har gått obesegrade de tre senaste matcherna varav segern senast mot Bergsjö IF satt riktigt fint. En match där vi följer matchplanen till punkt och pricka. Såhär uttryckte sig BIF:s Victor Calming efter derbyt förra veckan:

”Helt jävla usel insats av oss ikväll! Jag vet inte vad vi håller på med idag, var inte med själv så vill inte säga för mycket, men jag är mållös! Tidernas bottennapp helt klart. Matchen är rätt jämn men vi skapar de farligaste chanserna: Två ribbträffar och en missad straff. Nu har vi sabbat för oss själva och de ser otroligt mörkt ut inför slutspurten. Vill också passa på att hylla Real som krigar i 90 minuter och trycker dit två bollar sista tio, hatten av! Blir inte många timmars sömn inatt.”

Man anar att det var bistra tongångar i omklädningsrummet efter matchen då Bergsjön inte tog chansen att ta in på toppduon Bergum och Tollered. I Real-lägret däremot var stämningen på topp och det blev en klassisk bastufredag efter segern.

Inför förra veckans match saknades inte mindre än sex spelare ur startelvan från matchen innan. Förhoppningsvis är ett par av dessa tillbaka till på torsdag. Då blir det åter igen stenhård konkurrens om startplatserna, inte minst i mittförsvaret där Johan och Anders gjorde en suverän match förra veckan (trots att de aldrig tidigare spelat ihop).

Real har inga avstängningar men en hel bunt spelare riskerar avstängning vid gult kort: Jerry, Farsan, Momo, Isaac, Andres och Jonte. Där får vi försöka hålla oss lite kyliga då det är fyra viktiga omgångar kvar efter veckans match.

Bergsjön SK då? De har gjort en riktigt fin säsong i år där de radat upp segrarna (framför allt på sin hemmaplan konstgräset). BSK befinner sig för närvarande på fjärdeplats på samma poäng som BIF, BSK har dock en match mer spelad. Nu behöver man alltså ta tre poäng för att greppa det sista halmstrået om toppplaceringarna. BSK började säsongen starkt med en seger över storebror Bergsjö IF i premiären. Sedan dröjde det dock ända till maj och sjätte omgången innan nästa seger kom.

Efter detta har det dock rullat på ordentligt för BSK och sedan den sjätte omgången har man vunnit alla sina matcher hemma på Bergsjövallens konstgräs, fram tills förrförra omgången när Tollered tog en stark 2-0 seger där. Detta gör att BSK är seriens bästa hemmalag med sina 19 poäng (Bergum 17, Tollered 16). På bortaplan har det dock varit tuffare för BSK och laget har faktiskt bara vunnit en match på naturgräs i år (Gamlestaden borta).

Bergsjön har dock inte vunnit på de senaste två matcherna och är nog rejält revanschsugna efter 1-1 senast mot Croatia. BSK får klara sig utan nr 7 Abdirahman Ibrahim som drog på sig ett rött kort i förra matchen.

BSK har många duktiga spelare, men det gäller för oss att sätta hög press och inte ge dem tid med bollen för då är de livsfarliga. Ingen särskilld spelare har utmärkt sig i BSK utan man har spritt ut målskyttet på 16 olika spelare (en mer än Maskinen). Men vi vet att alla är snabba och tekniska och det gäller för oss att utnyttja vår fysik, och hoppas att domarn inte går på deras filmningar.

Matchen går av stapeln på torsdag vid den något okristliga tiden 17:45. Vi får hoppas att vädret inte ska jävlas med oss denna veckan också så vi blir tvungna att flytta matchen. Vi ses på torsdag, då får vi även se om Jagges och Konnys vinst-streak håller i sig (båda två är 100%-iga i vinststatistiken).

Vi är taggade på derbyvecka nr 2, är du? #realmaskin #gbgfotboll #div6a #derby #3p

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)