Inför Real Maskin – Bergum

Då var det dags att ta emot serieledarna i div 6A, Bergums IF. Innan Real och Bergum möttes i våras var Bergum också serieledare, men 90 minuter senare hade de tappat serieledningen till Tollered efter 2-2 hemma på Bergumvallen.

Bergum, ett av de seriösaste lagen på denna nivå i västra Sverige, har gjort sig kända för att bland annat köpa lokalkonkurrenters spelare och att inte godkänna övergångar för spelare som vill lämna klubben. Man har haft en tydlig målsättning under säsongen, att gå upp i femman igen, och laget har just nu avgörandet helt i egna händer. Med tre matcher kvar så har man två poängs försprång ner till tvåan Tollered och åtta poäng ner till trean Bergsjö IF som dock har två matcher mindre spelade.

Både Real Maskin och Bergum är inne i en mycket stark period där Real bara förlorat en match på sina senaste nio medan Bergum förlorat två under samma period. Real har fått se sig besegrade av Tollered efter ett handsmål medan Bergum åkt på stryk av Bergsjö IF och jumbon Partille IF SC.

I våras var det ett pressat Real som kom till Bergum, laget hade bara skramlat ihop en enda poäng innan den matchen och veckan innan blivit tvungna att flytta matchen mot Gamlestaden pga att man inte hade tillräckligt med folk. Även matchen mot Bergum hade man dåligt med folk, men med två avbytare kom man upp till bygden som Gud glömde och det skulle visa sig räcka för en pinne. Väl på plan visade Real vilket oerhört svårslaget lag vi är och man hade faktiskt ledningen med 1-0 i halvtid efter ett vackert mål av Lukas. I den andra fick Bergum två snabba mål men sedan kom man inte mycket längre och i slutminutrarna kunde Real kvittera på hörna. 2-2 var nog inte många som hade tippat.

Till matchen på torsdag saknas Freddan, Jerry och Josef. Istället får vi troligen se Johan Larsson, Mange, Isaac, Momo och Danne tillbaka i truppen. Flera spelare riskerar avstängning vid gult kort, däribland Anders, Niklas, Farsan, Jonte och Andres.

För Jacob är det en speciell match då han i början av säsongen tillhörde Real innan han valde att krita på för Bergum strax innan seriestart, men redan under sommaruppehållet valde att ta steget tillbaka till Maskinen. Blir det grishuvuden kastade mot Jagge tro? Även Timmie och Kalle i Bergum har som bekant ett förlutet i Real och nyförvärvet Ilmar Keyo anslöt ju för bara ett par veckor sedan från just Bergum.

Det är alltså bäddat för en riktigt hård kamp där båda lagen kommer ge allt för att vinna och behålla sin fina form. På torsdag kl 20:15 får vi se vilka som drar det längsta strået denna gång. Vi ses!

Vi ses på torsdag! /Jagge

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)