Inför Real Maskin – Croatia

Real har fortfarande inte riktigt återhämtat sig efter sommarvilan. En hel del skador och avstängningar har gjort att man haft svårt att få ihop lag till samtliga matcher efter sommaruppehållet. Senaste matchen mot Lekstorp var inget undantag och det var tur att nyförvärven Isak och Viktor kunde bli spelklara så snabbt. Med endast 13 spelare tillgängliga fick båda chans att visa upp sig trots att de bara fått en träning med laget. Båda visade en otrolig vilja (precis som resten av laget) och Viktor hamnade till och med i målprotokollet i sin debutmatch.

Matchen som slutade 2-2 var åter igen en i mängden med märkliga domare och ännu märkligare domslut, där en Lekstorp-spelare i matchens slutskede vräker sig fram i en satsning mot Junior likt den Andres gjorde mot Somaliskas målvakt, med skillnaden att Lekstorps spelare faktiskt träffade Junior rejält över benen i en våldsam kapning som kunde slutat riktigt illa. Den andra skillnaden är att i matchen mot Somaliska åker Andres på en utvisning i situationen, medan Lekstorpspelaren kommer undan utan en varning ens. Istället är det Freddan som får syna det röda när han ifrågasätter domarens beslut. Som sagt, mycket märkliga domslut det senaste, men vi krigar på som vanligt.

Till matchen mot Croatia är åldermännen (stjärnorna) Andres och bröderna Brask tillbaka, och för första gången efter sommaren har Coach kunnat ta ut en full trupp. Detta bådar gott, och efter gårdagens träning känns det verkligen som den negativa trenden äntligen kan vändas.

Croatia är inne i en tuff matchperiod och spelar på onsdagen sin tredje match på en vecka. Man slog överraskande tabellfemman Götaholm i torsdags med 3-2, men sedan fick man se sig rejält utspelade mot Tollered i söndags i en match som slutade 8-3 (Tollered ledde med 8-0 efter 53 minuter).

Så det är lite oklart vilken status Croatia har, men vi tippar på att det är liknande den de hade i vårmötet. Där hade ju Real en hel del tur i början av matchen när Croatia skapar ett par farliga chanser, sen tar vi över mer och mer ju längre matchen går men Croatia ger inte upp och får in en boll på straff i matchens slutskede. Vi vet att Croatia består av en del individuellt skickliga spelare och det gäller att ligga tätt och inte ge dem några ytor.

Det krävs att alla tar sitt ansvar och krigar för varandra som ett lag om vi ska kunna hämta vår första trepoängare efter sommaren.

Kalle och Timmie är de enda två som riskerar avstängning.

Hoppas att vi ses imorgon hemma på Bergsjövallen kl 20:15!