Inför Real Maskin – Gamlestaden

Först och främst får vi be om ursäkt till våra fans. Här skulle det egentligen varit ett matchreferat från förra matchen signerat Jacob de Ruiz Casimiro. Men han har tydligen så fullt upp att han inte har tid att lägga sju minuter på att skriva ett ref. Måste vara tufft att ha ett så hektiskt liv. Vi är bara tacksamma att han har tid att vara med och lira med oss ibland!

Nåväl, på fredag är det alltså dags för Maskinens tredje match för säsongen. Det är Gamlestadens (o)tur att besöka Bergsjövallens konstgräs. Med en match mer spelad ligger GaFF i skrivande stund på en fjärdeplats, tre poäng före Real.

GaFF tog en säker seger mot Partille i premiären men har sedan dess inte lyckats vinna någon mer match. Man förlorade derbyt mot Götaholm och spelade oavgjort mot Syrianska nu senast. En besvikelse för GaFF som hade räknat med en betydligt högre poängskörd efter tre matcher.

Real har å sin tur haft en tung säsongsinledning med oavgjort mot Surte i premiären och förlust senast mot Bjurslätt. Även dessa resultat är en stor besvikelse för Real som haft en fin försäsong med riktigt bra närvaro. Det är alltså hög tid för säsongens första trepoängare, och vad passar bättre då än att möta ett lag man aldrig har förlorat mot?

Förra säsongen lyckades Real ta årets första trepoängare mot just Gamlestaden i sista matchen före uppehållet. Det var Freddan som stod för ett vackert solomål och sedan lyckades Maskinen hålla undan långa stunder av hård press från Gamlestaden. Robin i målet gjorde en av sina absolut bästa insatser i Realtröjan denna match.

Höstmötet slutade 3-3 efter en av de märkligaste domarinsatserna som skådats i 6A. Båda lagen fick syna varsitt röda kort plus 11 gula i den snällaste matchen på hela säsongen. Real hade ledningen hela tre gånger under denna match men GaFF lyckades alltså komma tillbaka och kvittera tre gånger om.

I Real saknas fortfarande Lukas och Andres, men i övrigt ska hela laget vara tillgänga för spel.

Gamlestaden, som satsar stenhårt i år, tror att detta kommer bli en promenadseger och tippar på sin hemsida seger med 7-0. De kommer självklart komma riktigt taggade. Då gäller det för oss att vara ännu mer taggade. När vi spelar med självförtroende och rätt inställning vet vi att vi kan slå vilket lag som helst, det visade vi förra säsongen.

Nu är det dags att ta fram den där krigarmentaliteten igen och köra 110% i 90 minuter så skickar vi hem Gamlestaden från Bergsjön med svansen mellan benen ännu en gång!